Decizie favorabila si pentru Badalau, Tribunalul Giurgiu i-a anulat controlul judiciar. Badalau poate sa plece si el in Italia

politica

Tribunalul Giurgiu a decis, joi, anularea controlului judiciar in cazul lui Niculae Badalau, fost vicepresedinte al Curtii de Conturi. Decizia judecatorilor nu este definitiva.

Minuta instantei:

Solutia pe scurt: In baza. art. 348 Cod. proc. pen rap. la art. 207 alin. 5 Cod. proc. pen. si la art. 242 alineatul 1 Cod. proc. pen revoca masura controlului judiciar dispusa fata de inculpatii: – BADALAU NICULAE, .., si – MATACHE ELENA, ..la data de 10.03.2023 prin Incheierea nr. 111. In baza art. 205 alineatul 3 Cod procedura penala prezenta incheiere va deveni executorie la data ramanerii definitive. In baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramane in sarcina acestuia. Ia act ca inculpatii au fost asistati de aparatori alesi. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii DNA il acuza pe Badalau ca, in datele de 9 august si 19 noiembrie, Niculae Badalau, in calitatea de vicepresedinte la Curtii de Conturi, i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fara TVA, unei societati administrate de o ruda a acestuia, lasand sa se creada ca are influenta asupra unei persoane din conducerea Companiei Nationale de Investitii (CNI), pe care ar fi promis ca o va determina sa asigure finantarea a doua proiecte depuse la aceasta institutie de catre primaria respectiva.

„In perioada 2021 – 2022, in contextul derularii unui contract pe care aceeasi primarie il avea incheiat cu aceeasi societate comerciala, privind ‘Infiintare retea de alimentare cu apa …’, inculpatul Niculae Badalau, prin intermediul celeilalte persoane cercetate in prezenta cauza, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca in schimb acesta sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme”, mentioneaza anchetatorii.

In acelasi context, procurorii arata ca, dupa ce, la data de 19 noiembrie, Niculae Badalau i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului mentionat (4.903.959,97 lei fara TVA), dar si dintr-un viitor contract a carui atribuire urmarea sa o obtina pentru aceeasi firma de la primaria respectiva, in data de 25 noiembrie, prin intermediul aceluiasi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentand o parte din suma de bani promisa.

„In total, inculpatul Niculae Badalau i-ar fi promis primarului suma totala de 170.000 euro, ce reprezinta procentul de 7% din valoarea celor doua contracte”, spun procurorii anticoruptie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: