Decizie neasteptata a lui Horodniceanu, ii strica jocurile lui Tudorel Toader. Ministrul se pregateste sa instaleze o sluga PSD in fruntea DIICOT

news

Jurnalistii de la G4media.ro anunta ca actualul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu, s-a inscris luni in cursa pentru un nou mandat de 3 ani in fruntea institutiei. Astazi este ultima zi in care procurorii pot depune cereri de inscriere la selectia organizata de Ministerul Justitiei pentru functia de procuror-sef DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, in afara lui Horodniceanu, s-ar mai fi inscris un procuror. Intrebat cine s-a mai inscris in cursa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat: “Lista se va afisa la sfarsitul programului!”.

Horodniceanu si-a manifestat public, alaturi de ceilalti sefi de Parchete, nemultumirea fata de modificarile aduse legilor justitiei.

Cererile de inscriere in cadrul procedurii de selectie pentru functia de procuror – sef al DIICOT pot fi depuse pana luni, inclusiv, iar rezultatul va fi anuntat in 14 mai pe site-ul Ministerului Justitiei. Mandatul actualului procuror-sef, Daniel Horodniceanu, expira in 19 mai.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de Internet a acestuia, marti, 8 mai.

Procurorii participanti la selectie vor sustine, in perioada 9- 11 mai 2018, un interviu cu ministrul Justitiei. In cadrul interviului, ministrul este sprijinit de secretarii de stat.

Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de Internet a acestuia, pe 14 mai.

Propunerea/Propunerile ministrului Justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functia de conducere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: