Decizie neasteptata. USR PLUS anunta ca refuza sa faca parte dintr-un eventual guvern de uniune nationala

politica

Presedintele USR, Dan Barna, anunta ca Alianta 2020 va refuza sa faca parte dintr-un eventual guvern de uniune nationala, care ar urma sa fie format dupa esecul PSD la alegerile europarlamentare. El cere in schimb alegeri anticipate.

„Alianta USR PLUS nu isi propune sa faca parte dintr-un guvern, asa cum e prezentat de Victor Ponta, de uniune nationala, pentru ca nu putem sa fim umar la umar cu UDMR sau oamenii din partidul domnului Ponta sau cu domnul Tariceanu, oameni care au dus Romania aici. Nu putem sa fim cot la cot cu cei care au ingropat statul trei ani de zile, dupa care hai sa fim prieteni. Insa, daca se va crea o majoritate, un guvern non-PSD de uniune nationala, cum spunea domnul Ponta, care sa guverneze ca perioada de tranzitie pana la alegeri, am putea sa sustinem un astfel de guvern, fara sa facem parte din el, daca el va avea in program fara penali in functii publice, revenirea la alegerea primarilor in doua tururi si repararea efectelor Ordonantei 114, care alunga companiile din tara”, a declarat Barna intr-un interviu pentru Europa Libera.

Barna a spus ca USR PLUS va accepta sa acceada la guvernare doar in urma alegerilor.

„Varianta morala, normala si functionala sunt alegerile anticipate. Orice alta idee conform careia ar putea sa existe non PSD-ALDE, care sa conduca Romania cu acest Parlament al rusinii, nu are cum sa functioneze. Punctul nostru de vedere este unul foarte clar, varianta de intoarcere la normalitate pentru Romania sunt alegerile anticipate”, a aratat Barna.

Mai mult despre: ,

Comentarii: