Decizie radicala a comisarului Traian Berbeceanu: „Este cea mai trista zi din viata mea. Echipa mi-a fost aproape dezintegrata”. Ce va face in continuare

news

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a anuntat, duminica, ca paraseste structurile Ministerului de Interne si se pensioneaza. „Cred ca este cea mai trista zi din viata mea”, spune Berbeceanu.

Berbeceanu spune ca abia astepta sa se intoarca in Politie, dupa ce a castigat batalia cu cei care l-au bagat nevinovat in arest, insa a fost dezamagit de ce a vazut.

„Nimic nu as fi putut sa imi doresc mai mult, decat sa ma intorc la echipa mea, la locul meu de munca, in functia din care, in mod ilegal si brutal, am fost indepartat. Din pacate insa, soarta a avut alte planuri cu mine. In cei aproape 5 ani care au trecut de la arestarea mea nelegala, echipa mi-a fost aproape ‘dezintegrata’. Foarte multi dintre colegii mei au ales sa plece in alte structuri ale politiei, dezamagiti de cele intamplate”, spune Berbeceanu intr-un interviu pentru Glasul Hunedoarei.

„Meseria de politist a insemnat totul pentru mine, vreme de 25 de ani. Acesta este motivul pentru care ziua de astazi nu as putea sa o consider una festiva. De fapt, cred ca este cea mai trista zi din viata mea. Sentimentul asta vine si din faptul ca ma despart de meserie, altfel decat mi-as fi dorit. Am ales insa, ca ziua pensionarii sa fie 1 aprilie, pentru ca la acesta data se celebreaza ‘Ziua Structurilor de Combatere a Crimei Organizate’, din Politia Romana. Am fost unul dintre ‘pionierii’ acestor structuri, mi-as fi dat sufletul oricand pentru acestea”, a adaugat Berbeceanu.

El a spus ca intentioneaza sa faca o cariera in magistratura sau chiar sa intre in politica.

„M-am gandit cu toata seriozitatea si m-a preocupat extrem de mult gandul „ce va fi dupa?”. Dupa atat de multi ani in care am fost doar politist, imi pare ca variantele acceptabile, din punctul meu de vedere, sunt extrem de putine. Nu sunt pregatit si nici dispus sa fac orice, doar pentru a-mi umple timpul sau pentru a-mi „rotunji” veniturile. Asadar, cred ca activitatile mele viitoare vor fi strans legate de sistemul judiciar. Nu va ascund dorinta de a urma o cariera in magistratura, si chiar ma pregatesc de ceva vreme in acest sens. Referitor la posibila mea implicare in activitati politice, la acest moment nu am un raspuns clar conturat. Sunt intr-o perioada de evaluare atenta a ceea ce se intampla pe scena politica si chiar daca, la un moment dat, voi lua o decizie in aceasta directie, in mod categoric nu ma voi alatura marilor ‘actori politici’ ai momentului, formatiunilor care deja sunt complet compromise, cel putin in opinia mea”, a precizat Berbeceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: