politica

„Decizie scandaloasa a PNL”. Numeroase reactii critice dupa ce Violeta Alexandru a anuntat decizia PNL in cazul suspendarii PUZ-urilor din Capitala

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a anuntat joi seara, pe Facebook, ca proiectele referitoare la suspendarea PUZ-urilor de sector vor fi votate de consilierii liberali si precizeaza ca primarul general, Nicusor Dan, a fost de acord cu reducerea termenului de suspendare propus de la doi ani la trei luni. Anuntul Violetei Alexandru a fost primit cu numeroase mesaje de nemultumire.

„Consilierii PNL vor vota proiectele hotararilor de Consiliu General initiate de primarul Dan pentru suspendarea PUZ-urilor. O suspendare 3 luni, timp in care sa se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns sa fie aprobat, fiindu-i retrase avizele) si lasarea Bucurestiului fara niciun fel de reglementare in materie de urbanism, pentru o perioada de 2 ani, asa cum propune primarul general al Capitalei, domnul Nicusor Dan, pentru sedinta Consiliului General de maine, inseamna mult. Primarul general a inteles argumentele noastre pertinente. Aceasta decizie ar insemna blocarea oricarui proiect de dezvoltare in Bucuresti, inclusiv a celor care respecta toate normele in vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile in judetele limitrofe. Am cerut primarului general reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Si a fost de acord”, a scris Violeta Alexandru, joi, pe Facebook.

Ea arata ca a solicitat primarului general sa lamureasca situatia juridica a celor care au apucat sa depuna documentatia in vederea emiterii autorizatiei de constructie, pentru obtinerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obtinute anterior.

„Daca tot suntem determinati, si chiar suntem determinati sa sustinem demersul de instituire a ordinii si a legalitatii in proiectele urbanistice din Capitala, avem datoria sa identificam, sa vorbim public despre ele pentru ca nu avem niciun motiv sa ascundem eventuale ilegalitati si, foarte important pentru oras, avem datoria sa corectam cat mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constata incalcari ale legii? Primarul va intreprinde masurile necesare ca cei care au facut acest lucru sa plateasca pentru fapta lor. Functionarii care emit certificate de urbanism trebuie sa respecte legea, Primaria trebuie sa ia masuri sa previna orice abuz, Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa isi faca treaba, Procuratura trebuie sesizata, daca e cazul – nu ma feresc sa o spun. Exista un lant de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitala”, mai arata Violeta Alexandru.

Presedintele PNL Bucuresti subliniaza ca in cele 3 luni sunt asteptate propunerile de corectare a PUZ-urilor pe care primarul Capitalei le considera de natura a incalca prevederile legale.

„PUZ-urile sectoarelor au fost facute si aprobate de catre administratia PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare si a Gabrielei Firea la Primaria Capitalei) iar abuzurile asupra spatiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum in panica pentru ca practicile lor, practici ale unor autentici ‘rechini imobiliari’, vor iesi la iveala. PUZ-urile au fost instrumente de sustinere a pusculitei grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca sa nu ne mai ascundem dupa deget. Toate problemele vor fi extrase si, cu angajamentul primarului general, vor fi corectate”, adauga ea.

Violeta Alexandru precizeaza ca PNL nu a votat PUZ-urile coordonatoare atunci cand au fost aprobate.

„Bucurestiul este in risc de infringement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simt nu poate fi de acord cu betonarea in devalmasie a intregului oras, a parcurilor, a zonelor verzi. Intre castig economic si respect pentru spatiile verzi din oras trebuie sa existe un echilibru. Mai pe scurt – trebuie sa se respecte legea iar liberalii sustin ca in domeniul constructiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerata nicio incalcare a regulilor. Dar nu pot fi blocate toate pentru ca acest lucru asuma ca toti antreprenorii din Bucuresti incalca reguli si nu este asa. Prin investitiile pe care cei corecti le fac, se colecteaza venituri la bugetul Bucurestiului, dincolo de salariile pe care le platesc pentru angajatii lor”, spune presedintele PNL Bucuresti.

Postarea Violetei Alexandru a provocat reactii dure de nemultumire. Peste 95% dintre comentarii sunt critice, liberalii fiind acuzatui ca satisfac interesele mafiei imobiliare impreuna cu PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

O oră ago

Regiunile bogate in petrol din Kazahstan se pregatesc pentru inundatii. Raurile siberiene si-au iesit si ele din matca

Kazahstanul s-a pregatit, vineri, pentru o crestere brusca a nivelului raului Ural, ceea ce ar…

2 ore ago

Armenia capituleaza, a acceptat sa restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comuna: „Eveniment istoric indelung asteptat”

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna,…

48 de minute ago

Armenia ar fi de acord cu revenirea „istorica” a patru sate de granita la Azerbaidjan

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna,…

2 ore ago

Bode: „Partidul National Liberal va da presedintele Romaniei in persoana domnului Nicolae Ciuca”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, se arata increzator ca ”Partidul National Liberal va da…

O oră ago