Decizie surprinzatoare a judecatorilor de la Curtea Suprema. Familia penala Cosma reuseste sa scape, pentru moment

news

Judecatorii de la Curtea Suprema au decis ca procesul membrilor familiei Cosma sa fie reluat de la zero. Dosarul va fi rejudecat.

Cei doi sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi primit de la administratorii unor firme aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar era Consiliul Judetean.

Decizia de rejudecare a procesului a fost luata luni de Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

La ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a avut loc in 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzatiile si le-a prezentat magistratilor planse cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judetean Prahova.

„Resping toate acuzatiile. Judetului Prahova i se spune in gluma al 53-lea stat al SUA. Volumul de investitii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajati. Ar fi trebuit sa primesc o decoratie pentru asta”, a declarat Mircea Cosma in instanta.

La randul sau, fostul deputat Vlad Cosma – cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploiesti ca ar fi falsificat probe in dosare – a afirmat, la instanta suprema, ca nu ii este frica pentru ca dosarul are la baza probe false.

La ultimul termen al procesului de la ICCJ a mers si Andreea Cosma, care a spus ca a venit pentru a-si sustine familia, dar si pe alti cetateni care au reclamat abuzuri ale procurorilor, precum Sebastian Ghita, care asteapta de la ea, in calitate de deputat, sa le apere drepturile. Ea a sustinut ca are incredere in intelepciunea magistratilor instantei supreme, afirmand ca la prima instanta, care a dispus condamnarea lui Vlad si Mircea Cosma, era alta situatie – procurorul Mircea Negulescu era in functie, iar multor martori le era teama sa vorbeasca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: