Decizie surprinzatoare luata de Boris Johnson. Anunta ca incepe relaxarea treptata a restrictiilor impuse pana acum in Anglia, desi numarul mortilor continua sa fie de ordinul sutelor. Ce vor avea voie sa faca britanicii intr-o prima etapa

externe

 
Incepe relaxarea treptata a restrictiilor impuse odata cu raspandirea epidemiei de coronavirus, a anuntat premierul britanic Boris Johnson intr-o conferinta de presa, citat de BBC.

De saptamana viitoare, oamenii vor putea sa se intalneasca in spatiile deschise pana la sase persoane iar scolile se vor redeschide treptat incepand de luni, a declarat Johnson.

”Aceste schimbari inseamna ca prietenii si familia pot incepe sa se intalneasca cu cei dragi, vazandu-si, probabil, ambii parinti deodata sau bunicii”, a spus premierul britanic.

Relaxarea in trepte luata de autoritati le va permite si magazinelelor exterioare si salilor de expozitie pentru masini sa se redeschida incepand de luni.Expertii in sanatate au avertizat ca situatia a ramas intr-un echilibru precar, odata cu scaderea cazurilor noi, dar nu foarte repede.

Marea Britanie are una dintre cele mai mari rate de decese din Europa, alaturi de Suedia, Franta, Germania si Spania. Numarul total de decese a depasit 38.000, la care se pot adauga decesele cauzate de cazurile suspecte de COVID-19, astfel ca numarul acestora ar putea trece astfel de 48.000.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: