Decizii CEX. Dancila si PSD ii declara razboi total lui Iohannis: plangere penala si sesizare la CCR

politica

Guvernul va depune plangere penala pe numele presedintelui Klaus Iohannis, pe fondul afirmatiilor sefului statului, care a numit Guvernul ca fiind unul „corupt”, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, plangerea va fi depusa luni dimineata. Subiectul a fost discutat in sedinta Comitetului executiv de la malul marii.

In urma cu cateva zile, Viorica Dancila a afirmat ca este revoltator faptul ca seful statului Klaus Iohannis de la foloseste tribuna oficiala a Administratie Prezidentiale expresia „Guvern corupt”. Premierul ii cere presedintelui sa prezinte urgent probe in acest sens.

„Este de-a dreptul revoltator faptul ca domnul Iohannis foloseste de la tribuna oficiala a Administratiei Prezidentiale expresia “Guvern corupt”. Il somez pe candidatul Klaus Iohannis sa prezinte de urgenta probe pentru aceasta afirmatie care dauneaza profund imaginii Romaniei. Ii asigur pe toti romanii ca in ceea ce ma priveste, nu a existat niciun act de coruptie si nicio problema de ordin juridic care sa umbreasca activitatea mea”, a spus Dancila.

De asemenea, Viorica Dancila a spus, sambata, in sedinta Comitetului Executiv PSD de la Mamaia, ca se va adresa Curtii Constitutionale, daca presedintele Klaus Iohannis nu va accepta interimarii propusi de PSD.

Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicata in sedinta Comitetului Executiv, iar Viorica Dancila a afirmat ca va merge la Curtea Constitutionnala pentru a fi rezolvata situatia, in cazul in care seful statului va respinge interimarii propusi de PSD.

Premierul Viorica Dancila a declarat sambata, la Mamaia, la inceputul sedintei Comitetului Executiv PSD, ca nu se grabeste sa mearga in Parlament si a facut referire la situatia ministrilor interimar: „Am desemnat 5 ministri din partea PSD, presedintele i-a respins. A iesit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit raspuns. Trebuie sa analizam aceasta situatie”.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca respinge integral remanierea propusa de premierul Viorica Dancila, precizand ca propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. In schimb, presedintele nu a precizat nimic despre interimarii propusi de Viorica Dancila la portofoliile detinute de ALDE, dupa iesirea partidului de la guvernare.

Seful Executivului a transmis, marti, propunerile de ministrii interimari. Astfel Niculae Badalau a fost nominalizat la Energie, Ioan Denes la Mediu si Stefan Radu Oprea ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: