Declaratie a lui Tariceanu, laudata in presa de propaganda a Kremlinului: “UE, o dezamagire, BREXIT – un act de curaj”

news

Portalul sputnik.md, parte a unui trust de presa din Rusia (finantat de Kremlin), anunta cu satisfactie ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este „dezamagit” de Uniunea Europeana.

Iata relatarea de pe sputnik.md:

„Invitat intr-o emisiune tv, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu a expus cateva idei care vor da nastere unor vii dezbateri zilele viitoare — nu numai in Romania, ci si in UE. Presedintele Senatului a marturisit o mare dezamagire fata de UE, mai precis fata de regimul la care UE supune Romania. El a numit BREXIT „o decizie de curaj a britanicilor”.

„Ma intreb daca nu cumva britanicii au facut bine iesind din UE, a spus Tariceanu. Stiti de ce au iesit — pentru ca ajunsesera sa nu-si mai conduca singuri tara”. Am fost premierul care a condus la introdus tara in UE — am momente in care ma gandesc daca ne-am imaginat ca vom ajunge vreodata aici”.

Tariceanu este de parere ca fortele oculte au ajuns sa conduca Romania nu fortele democratice. Care sunt fortele oculte? „Sunt oculte pentru ca nu sunt vizibile”, a raspuns fostul premier, dand ca exemplu „liste secrete” ale SRI si DNA „cu cine sa fie ascultat, anchetat”. Un alt exemplu este referendumul pentru demiterea lui Basescu, cand s-a aflat ca au intervenit judecatori, dar si alte „instititutii care si-au depasit rolul constitutional”.

Fortele oculte sunt prezente si la manifestatiile actuale. „90% dintre participanti sunt oameni de buna credinta — dar sunt cei care deturneaza atentia de la probleme grave. „Nu se mai discuta de Coldea, de coruptia din institutiile statului”, considera Tariceanu.

Exista interesul de a se destabiliza Romania? Sigur, raspunde Tariceanu, iar acest interes nu il are numai Rusia, ci si tari din UE. „De ce sa aiba o tara puternica dar indrazneata, ca Polonia, si nu una stabila si docila, ca Romania?” se intreaba retoric Tariceanu”, a scris portalul finantat de Kremlin.

Declaratiile citate de sputnik.md au fost facute de Tariceanu sambata seara, dupa anuntul premierului privind retragerea ordonantei, la postul Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: