Declaratie pe propria raspundere si declaratie angajator simplificate. Descarca noile modele

news

Modelul declaratiei pe proprie raspundere a fost actualizat, fiind simplificat in privinta datelor care trebuie completate, anunta, joi, Grupul de Comunicare Strategica.

„Documentul poate fi tiparit si completat olograf (‘de mana’) in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului. Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie”, informeaza GCS.

Declaratia pe proprie raspundere

Descarca de AICI

Adeverinta angajator

Descarca de AICI

Potrivit sursei citate, orice alte initiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere/adeverinte de angajator nu beneficiaza de acordul autoritatilor guvernamentale si nu se realizeaza in colaborare cu acestea.

”In acest sens, avertizam asupra riscului folosirii, in mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea si folosirea fara drept a datelor personale”, arata GCS.

In privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberate de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanta Militara 3/2020), aceasta se va realiza in sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator).

Persoana va prezenta declaratia pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator impreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, mentioneaza Grupul de Comunicare Strategica.

Mai mult despre: ,

Comentarii: