Declaratii ireale. Tariceanu afirma ca Departamentul de Stat al SUA s-a informat de pe Facebook in legatura cu legile justitiei: „Deplorabil”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca toti partenenerii straini ai Romaniei care au criticat modificarile la legile justitiei, de la Departamentul de Stat al SUA pana la GRECO si ambasadele UE, s-au informat de pe Facebook, unde informatiile sunt false.

„Traim o epoca ce poate sa fie etichetata simplu de tot: perioada sau epoca fake news, a stirilor false. Aceste informatii, cu ajutorul retelelor de socializare, capata o viteza de difuzare extraordinara care nu exista in trecut. (…) Constat cu regret ca exista o informare extrem, si subliniez extrem, de superficiala a celor care au luat pozitie din strainatate, bazandu-se probabil pe ceea ce au citit pe Facebook. Daca Facebook-ul este sursa informatiilor lor, suntem intr-o situatie as spune deplorabila din punctul meu de vedere”, a declarat Calin Popescu Tariceanu referitor la reactiile externe privind modificarile din justitie, intr-un interviu pentru Mediafax.

Iata raspunsurile lui Tariceanu la intrebari punctuale:

R: Este Departamentul de Stat o victima a fake news-urilor?

CPT: Constat cu regret ca exista o informare extrem, si subliniez extrem, de superficiala a celor care au luat pozitie din strainatate, bazandu-se probabil pe ceea ce au citit pe Facebook. Daca Facebook-ul este sursa informatiilor lor, suntem intr-o situatie, as spune, deplorabila din punctul meu de vedere.

R: Vorbim despre Departamentul de Stat, despre…

CPT: De toti cei din strainatate

R: De GRECO, de cei sapte ambasadori…

CPT: Da, de toti cei din strainatate. Stau si ma intreb care este sursa informatiilor .Va intreb si ii intreb pe toti care ne vor urmari, din moment ce aceste legi nici macar nu au fost traduse, pentru ca ultima lege a fost adoptata ieri, ele nu au fost traduse inca intr-o limba de circulatie internationala, cum puteau sa analizeze corect, onest, continutul lor? Pai atunci raspunsul nu poate fi decat unul: din sursele publice, din ceea ce circula in spatiul public si informal. Si daca aceasta este sursa de informare …

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: