Declaratiile lui Arafat starnesc revolta: „Ne va indemna sa inhalam acasa gaz CS pentru linistea PSD?”

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, ca in loc sa isi asume raspunderea sau „sa dea socoteala” pentru atacurile asupra manifestantilor la mitingul din 10 august, seful DSU, Raed Arafat, incearca sa ii linisteasca pe romani ca gazele lacrimogene folosite de jandarmi nu dauneaza sanatatii.

„In loc sa dea socoteala pentru atacarea manifestantilor prezenti la mitingul Diasporei cu arme chimice, statul e la un pas sa le recomande romanilor inhalarea voluntara de gaze lacrimogene. Printr-un comunicat oficial, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, condus de Raed Arafat, asigura populatia ca «expunerea la gazele lacrimogene folosite de Jandarmerie la protestul din Piata Victoriei nu e periculoasa.» Ce urmeaza? Credeti ca e posibil ca Raed Arafat sa ne indemne sa avem acasa baloane cu gaz CS, din care sa inhalam periodic cantitati mici pentru linistea PSD?”, transmite liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina de Facebook a partidului.

Seful DSU, Raed Arafat, precizeaza ca informarea potrivit careia gazele lacrimogene contin substante conform normelor europene si ca cei expusi nu sunt in pericol reprezinta o intentie de a linisti populatia, nu executarea unui ordin politic si nici „nu tine partea” Jandarmeriei.

„Am dat acest comunicat mai ales dupa ce am fost sesizat de colegii de la UPU Floreasca asupra faptului ca mai multe persoane se prezinta fara simptome solicitand a fi consultate si sa aiba analizele de sange efectuate. Este clar ca in cazul in care ai simptome sau probleme care te ingrijoreaza ca pacient este recomandat sa ajungi la spital sau la un medic. (…) Din pacate intentia de a linisti populatia care nu prezinta simptome sau semne, luand in considerare ca peste 100.000 de persoane au fost la Piata Victoriei in noaptea de 10 August, a fost interpretata de catre un grup de persoane ca o diversiune si o dezinformare din partea noastra. Interpretarea si mai absurda este ca tinem partea Jandarmeriei importriva populatiei sau ca am executat ordine politice si ca acest comnuicat este unul politic”, a scris Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: