Declaratiile lui Gheorghe Dinca in fata procurorilor: „M-am culcat si m-am trezit la ora 06.00, cand au venit politistii la perchezitie”

news

Televiziunile de stiri au prezentat, sambata seara, declaratiile pe care Gheorghe Dinca, suspectul principal in cazul disparitiei fetelor din Caracal, le-a facu in fata procurorilor DIICOT.

Dinca a sustinut ca este nevinovat si ca nu o cunoaste pe Alexandra Macesanu.

„Nu sunt de acord cu incadrarea juridica a faptelor. Nu recunosc faptele pentru care sunt cercetat. Mi s-a prezentat fotografia numitei Macesanu Alexandra Mihaela si declar ca nu o cunosc. Nu am vazut-o niciodata. Nu am transportat-o niciodata pe aceasta cu autoturismul.

Detin un autoturism marca Renault Megane cu numar de inmatriculare OT48WYW, de aproximativ doi ani de zile. Joi, in data de 25.04.2019, la ora 07.30 am fost in oras, la piata, cu autoturismul si am cumparat niste rosii. M-am apucat de lucru apoi, dezmembrare de motoare, piese si utilizarea cuprului si aluminiului obtinut pentru vanzare. Le-am incarcat in saci si in camioneta marca Fiat 4×4 cu numar de inmatriculare de Romania SGD litere. Asta a durat pana la ora 21.00-22.00.

Am dat foc la niste haine ca sa ma protejez de tantari. Le-am lasat fumegand. Cred ca in jur de ora 20.00 am facut focul. Nu stiu daca i-am deranjat pe vecini. Si ei fac fum in curte. Nu am mai plecat cu masina de acasa. Dupa aceea m-am culcat si m-am trezit la ora 06.00, cand au venit politistii la perchezitie”, a spus Dinca.

El a venit apoi cu mai multe precizari.

„Miercuri, in data de 24.07.2019, m-am trezit dimineata si am fost pana in oras, am luat lapte batut si am venit acasa. Am dezasamblat piese si motoare si am recuperat cupru si aluminiu. Am facut asta pana in jurul orei 12.00, cand am plecat sa duc o piesa unei persoane din Osica, care sta la penultima casa dinspre Slatina. Era vorba de un motoras de 13 Cp. M-am dus cu autoturismul Renault Megane cu numar de inmatriculare OT48WYW. Am detinut un service auto pana in 2000. Dupa aceea m-a intors acasa si am continuat sa dezmembrez piese. Am facut asta cam pana la ora 22.00 si apoi m-am culcat. Dorm de obicei in camera de jos”, aratat Dinca.

Tribunalul Dolj a decis sambata arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Gheorghe Dinca, el fiind acuzat de comiterea infractiunilor de trafic de minori si viol.

Potrivit avocatului inculpatului, Alexandru Bogdan, pana in acest moment nu exista probe pentru ca Dinca sa fie acuzat de comiterea infractiunii de crima, iar in fata anchetatorilor inculpatul a descris ce a facut in perioada in care este banuit ca ar fi comis faptele.

„Activitatile descrise de el in aceasta perioada nu includ vreo activitate infractionala. (…) Din ceea ce am observat, nu prea sunt persoane pe care sa le indice ca martor. Sunt niste indicii care se pot ridica si la nivel de proba, insa nu sunt suficiente pentru o acuzatie atat de grava, probele urmand sa se stabileasca prin expertiza de specialitate, pentru a se vedea inclusiv de ce natura erau acele oase care s-au descoperit. Este prematur sa se discute despre vinovatie in baza acestor indicii”, a afirmat avocatul Alexandru Bogdan, desemnat de Baroul Dolj sa il reprezinte pe inculpat.

Potrivit acestuia, apelul la numarul 112 efectuat de tanara de 15 ani era de pe telefonul inculpatului, insa Dinca nu a recunoscut.

„Eu am discutat cu dansul in mod amanuntit si in cursul zilei de azi probabil ca ne vom mai intalni. Cunosc pozitia dansului, mi-a explicat in detaliu, am cooperat foarte bine. Din cunostintele mele, azi dimineata, la ora 7,00, a fost primul moment in care i s-a luat o declaratie: initial a fost doar o perchezitie, au fost actele premergatoare care au fost intocmite. Pozitia dansului este ca nu cunoaste aceste fete, nu stie despre ce este vorba”, a mai afirmat avocatul, care a precizat ca nu il cunoaste pe inculpat, fiind desemnat de Baroul Dolj sa fie aparator in acest caz.

Avocatul a mai spus ca Dinca le-a precizat anchetatorilor ca hainele gasite in casa lui apartineau familiei si in niciun caz nu erau ale altor persoane, iar despre oase a sustinut ca are caini si a folosit oase de alta natura.

Decizia Tribunalului Dolj a fost contestata de Gheorghe Dinca.

Miercuri, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla. Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: