Declaratiile lui Ponta despre Kosovo i-au infuriat pe sarbi: „Afacere tiganeasca”

news

Furie pe retelele sociale si pe site-urile sarbesti, dupa ce premierul Victor Ponta a declarat zilele trecute ca Romania ar putea recunoaste independenta provinciei albaneze Kosovo.

Declaratiile premierului roman au fost preluate imediat de presa din Serbia. Numerosi sarbi au comentat nervosi pe forumurile publicatiilor sau pe retelele sociale.

„Nicio surpriza pentru mine! Amintiti-va ca Romania a fost aliata cu Hitler si cu nazistii in Al Doilea Razboi Mondial. Nu se cunoaste de prea multi, insa romani echipati si inarmati de Hitler au venit in Banat si in alte parti din Serbia pentru a comite crime oribile. (…) Sa e amintim si de 24 martie 1999, cand Romania a permis SUA, Angliei si Germaniei sa foloseasca aeroporturile sale, de unde au decolat bombardiere care au distrus si ucis in Serbia”, a comentat Dragoljub Djurkovic pe site-ul b92.net, unul dintre cele mai accesate portaluri de stiri din Serbia.

Pe pagina de Facebook a aceluiasi site, un utilizator, Dragan Grbic, a catalogat declaratiile lui Ponta drept o „afacere tiganeasca”.

Pe de alta parte,  declaratiile premierului au fost comentate si de romani, care le-au transmis sarbilor sa nu aiba incredere in ce spune Ponta, acest fiind cunoscut pentru „fumigenele” pe care foloseste des.

Ponta-e-posibil-ca-guvernul

Romania este unul dintre cele cinci state-membre ale UE care nu au recunoscut Kosovo.

„In 2008, Romania a decis sa nu recunoasca Kosovo. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat de atunci. Guvernele s-au schimbat si noi decizii asupra recunoasterii Kosovo ar putea fi luate”, a declarat Ponta, dupa un summit la Tirana al sefilor de stat din sud-estul Europei, potrivit ziarului de limba albaneza din Pristina Epoka E Re.

Potrivit mass-media din Kosovo, Ponta a declarat ca tara sa va lua in considerare recunoasterea Kosovo, „deoarece multe lucruri s-au schimbat in Kosovo din 2008”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: