Decoratie pentru romanul care s-a sacrificat in Afganistan. Anuntul presedintelui Iohannis

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca a decis sa il decoreze post-mortem pe romanul ucis in atentatul de la Kabul.

„In semn de recunostinta si apreciere pentru daruirea si curajul, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis sa il decorez post-mortem cu Ordinul ‘Steaua Romaniei’ in grad de Cavaler, cu insemn de razboi”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ministrul de Externe roman, Ramona Manescu, a spus la Digi24 ca romanul care a murit facea parte din structura de securitate care apara misiunea diplomatica a Romaniei in Afganistan si acesta si-a sacrificat viata pentru a-i salva pe ceilalti. Era un om tanar, nascut in 1976 (43 de ani – n.r.), a spus Ramona Manescu.

La fel, romanul ranit facea parte din structura de securitate. La momentul atacului, in cladirea in care se afla misiunea diplomatica a Romaniei se aflau 12 diplomati, inclusiv seful misiunii diplomatice.

Atacul asupra misiunii diplomatice a inceput in jurul orei 22:00 in noaptea de luni spre marti si a durat cateva ore, a mai spus ministrul roman, care a confirmat ca in acest moment, cladirea este distrusa in proportie de 80%.

„Este un moment tragic pentru Romania. Este incredibil cum in continuare, cu toate eforturile pe care Romania si toate tarile partenere NATO le fac in Afganistan, in continuare avem aceste atacuri teroriste. A fost tintita Ambasada, misiunea Romaniei de acolo”, a mai spus Ramona Manescu.

Mai mult despre:

Comentarii: