Decretul lui Iohannis, „fraudat” in Parlament de Ciolacu si Ponta. Deputat USR: „Au inventat o mascarada”

politica

Deputatul USR Catalin Drula anunta ca liderii PSD si Pro Romania, Marcel Ciolacu si Victor Ponta, incearca sa „fraudeze” procedura prin care trebuie aprobat decretul de prelungire a starii de urgenta.

„Colaborarea Ponta-Ciolacu merge de minune in perioada asta, iar astazi incearca o frauda cu aprobarea decretului de prelungire a starii de urgenta.

Desi raportul supus maine votului plenului trebuia adoptat de 3 comisii in comun – Aparare, Juridica si Sanatate – pentru ca cele 3 comisii au discutat si votat forme diferite, au inventat in afara Regulamentulu si cutumei o mascarada: se vor da 3 rapoarte diferite pe aceeasi propunere”, a scris Drula pe Facebook.

Victor Ponta a anuntat deja ca va vota impotriva prelungirii starii de urgenta din timp ce Marcel Ciolacu a spus ca se mai gandeste. Votul pe decretul presedintelui ca avea loc joi.

Postarea integrala:

Saptamanile trecute au fost distribuite tablete de catre STS tuturor parlamentarilor. Am adoptat printr-un proces greoi de apel telefonic om cu om amendamente la Regulamentele de functionare astfel incat Parlamentul sa poata functiona online.

Am trecut prin probe si teste care, avand in vedere gradul divers de competente digitale, au fost destul de dureroase si am ajuns la punctul in care putem functiona fara probleme de la distanta ca intr-o sedinta normala.

Se poate lua cuvantul in plen de catre orice parlamentar, dezbaterile se pot desfasura normal, votul asupra propunerilor este rapid si trasabil.

Tot efortul este pe cale de a fi irosit pentru ca domnii Ponta si Ciolacu, intr-o stransa colaborare, au inventat acum o nevoie presanta ca parlamentarii sa se intruneasca fizic.

Cand tuturor romanilor si firmelor li se cer sacrificii si, pentru cei care au posibilitatea, sa lucreze de la distanta, liderii PSD si PRO ROMANIA cu sprijinul UDMR vor musai sa aiba tribuna fizic in carne si oase.

De altfel, colaborarea Ponta-Ciolacu merge de minune in perioada asta, iar astazi incearca o frauda cu aprobarea decretului de prelungire a starii de urgenta.

Desi raportul supus maine votului plenului trebuia adoptat de 3 comisii in comun – Aparare, Juridica si Sanatate – pentru ca cele 3 comisii au discutat si votat forme diferite, au inventat in afara Regulamentulu si cutumei o mascarada: se vor da 3 rapoarte diferite pe aceeasi propunere.

Ce vreau sa zic, dincolo de tehnicalitatile parlamentare: Romania traieste drama unei clase politice corupte si falite moral.

Cu PNL-ul la Guvern cu ochii mai mult pe procente decat pe ce e bine pentru Romania si cu PSD vechi si nou (Ciolacu si Ponta) zburdand in Parlament, nu suntem intr-un loc bun. Este rezultatul alegerilor din 2016.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: