politica

Delir al PSD in plina epidemie. Premierul Orban este acuzat ca stia de la SRI din decembrie 2019 si ca acum face „joc de glezne”

Liderii PSD il acuza pe premierul Ludovic Orban ca stia din decembrie 2019 de la SRI de ce va urma, dar nu a facut achizitiile medicale necesare. Mai mult, PSD sustine ca Orban face „joc de glezne” in izolare.

„Ultima aparitie televizata a fost un bun prilej pentru premierul izolat la Vila Lac 1, sa continue meciul politic cu PSD, un meci pe care il alimenteaza cu acuzatii de tot felul, de mai bine de 3 ani. Este un joc care i-a creat presedintelui PNL o imagine de ‘antipesedist’, apreciata de marea masa a dreptei si care i-a adus Partidului National Liberal, puncte importante la ultimele doua scrutinuri electorale. Asa ca, vorba lui Hagi, ‘ai, n-ai mingea, dai la poarta’, sau, in termeni politici, ‘ai, n-ai dreptate, dai vina pe PSD’! „, se arata intr-un comunicat de presa al Partidului Social Democrat.

Social democratii il acuza pe Ludovic Orban ca vorbeste tot de ,,greaua mostenire”, chiar si in conditiile in care ar trebui sa fie masurile ferme.

„Ultima acuza, lansata de premier, aceea ca PSD nu a asigurat stocurile impotriva epidemiei provocate de noul coronavirurs, este cel putin hilara, daca este sa folosim un termen mai putin contondent. Orban poate fi inteles ca vrea sa gaseasca un acar Paun in contextul in care sunt tot mai evidente problemele create de lipsa acuta de kituri de testare, de lipsa de medicamente si de lipsa echipamentelor de protectie pentru personalul medical. Dar, totusi, sa-i acuzi pe altii pentru lucrurile de care esti direct responsabil, este prea mult”, mentioneaza PSD.

Reprezentantii formatiunii care au ajuns in opozitie in toamna anului trecut, dupa o motiune de cenzura, spun ca PSD nu putea sa asigure stocuri pentru epidemia de SARS cov2, care nu exista in momentul guvernarii social democrate, „dar de care guvernul PNL a fost anuntat de SRI din Decembrie 2019 si direct de OMS, in luna ianuarie 2020. Orice stocuri ar fi facut PSD pana in septembrie 2019, nu puteau fi folosite impotriva noii amenintari. Medicamente ca paracetamolul, de exemplu, ar fi fost degeaba stocate, pentru ca ar fi fost ineficiente, combinezoanele si mastile aduse acum 2 ani, nu mai puteau fi folosite pentru ca ieseau din termenul de garantie, iar despre kituri nici nu putea fi vorba pentru ca ele vizeaza noul tip de virus”.

PSD sustine ca guvernul Orban trebuia sa actioneze eficient pentru a face achizitiile inca din luna ianuarie.

„De ce nu au facut-o? Cine i-a oprit? Este un singur raspuns: obsesia politica a lui Iohannis de a dizolva Parlamentul pentru organizarea de alegeri anticipate! Acelasi presedinte care la finalul lunii ianuarie incerca sa minimalizeze situatia spunand ca: „infectia cu acest virus provoaca in marea majoritate a cazurilor doar simptome usoare, dureri in gat, tuse si febra, ca in orice raceala”.

De aceea, in ianuarie, presedintele incerca sa ne linisteasca ca de fapt e doar o simpla raceala care, ca orice problema minora, nu trebuie sa afecteze deciziile politice majore, cum era cea privind anticipatele. Restul e, cum spune Hagi: ‘joc de glezne’!”, sustin social democratii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

8 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

7 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

7 ore ago