Delir cecen la Russia 1: „Numai Rusia poate salva lumea. Occidentul este condus de satanisti” – Video

externe

Cecenul Adam Delimkhanov, declarat oficial „erou” in Rusia pentru ca contributia s ala „eliberarea” Mariupolului, a sustinut in discurs delirant la principalul canal de televiziune de la Moscova, Russia 1. El a sustinut ca Occidentul vrea sa impuna „satanisti” la in fruntea tuturor statelor si ca doar Rusia „poate salva lumea”.

Delimkhanov a fost comandantul fortelor cecene in timpul asediului de la Mariupol. Apropiat al lui Kadirov, el a declarat la Russia 1 ca „in afara de Rusia, nu exista nimeni care sa salveze aceasta lume!”.

In februarie, el a amenintat ca va „smulge capetele” familiei unui activist cecen pentru drepturile omului, aminteste jurnalistul BBC Francis Scarr.

Cecennul a mai sustinut ca „satanismul este impus intregii omeniri” si ca „Occidentul este condus de satanisti”.

Adam Delimkhanov este si comandantul diviziei cecene a garzii personale a lui Putin, Rosgvardia.

Presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz si premierul italian Mario Draghi, carora li s-a alaturat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care a sosit separat la Kiev, au vizitat joi dimineata Irpin, unul dintre orasele de la periferia Kievului, devenit un simbol al distrugerilor si atrocitatilor comise in timpul ocuparii regiunii de catre armata rusa in martie, potrivit AFP.

Liderii au fost condusi de militari ucraineni inarmati, inconjurati de un puternic dispozitiv de securitate si de o multime de jurnalisti.

Ca si alti lideri straini care au venit la Kiev inaintea lor, Macron, Scholz, Draghi si Iohannis s-au plimbat pe strazile din Irpin, unde urmele bombardamentelor sunt omniprezente.

Oficialii i-au pus intrebari ghidului lor cu privire la intoarcerea locuitorilor in oras si la lucrarile de reconstructie planificate, inainte de a viziona cateva minute de inregistrare video cu Irpin in urma cu trei luni, la apogeul luptelor.

Pe peretii unei cladiri distruse era scris „Make Europe Not War” („Faceti Europa, nu razboi”). O inscriptie pe care Macron a vazut-o si a comentat: „Este un mesaj corect (…) este foarte emotionant sa vezi asta”.

Irpin, la periferia de nord-vest a Kievului, a fost scena unor ciocniri violente intre rusi si ucraineni in primele zile ale agresiunii rusesti de la sfarsitul lunii februarie. Armata rusa a preluat rapid controlul asupra acestei suburbii bogate, care avea 60.000 de locuitori inainte de razboi, si a ocupat-o pe tot parcursul lunii martie.

De atunci, Kievul a acuzat fortele ruse de comiterea de crime de razboi in Irpin si in orasele invecinate Bucea si Borodianka, dupa ce aproape 300 de cadavre de civili au fost gasite in aceste localitati dupa retragerea armatei ruse la sfarsitul lunii martie.

Anchete internationale sunt in curs de desfasurare pentru a determina vinovatii pentru aceste crime de razboi, atribuite de ucraineni fortelor ruse.

Cei patru lideri urmeaza sa discute ulterior cu presedintele Volodimir Zelenski despre continuarea sprijinului militar si financiar pentru aceasta tara si despre dorinta Ucrainei de a fi admisa in Uniunea Europeana.

Vizita la Kiev este un ”mesaj de unitate europeana, adresat ucrainenilor (…), pentru ca stim ca urmatoarele saptamani vor fi foarte dificile”, a declarat Macron dupa ce a coborat din tren in capitala ucraineana.

”Nu vrem doar sa demonstram solidaritate, ci si sa ne asiguram ca ajutorul pe care il organizam – financiar si umanitar, dar si cand vine vorba de arme – va continua”, a declarat la randul sau cancelarul german Olaf Scholz, citat de DPA.

O sirena de avertizare de raid aerian a sunat la Kiev la scurt timp dupa sosirea liderilor, dar avertismentul a fost ridicat la scurt timp dupa aceea.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, le-a declarat ziaristilor ca ”inca este un risc sa vizitezi Kievul, pentru ca rachetele pot lovi din nou in orice moment”.

Scholz, Macron si Draghi conduc cele mai mari trei economii din Uniunea Europeana – toate fiind si membre ale G7 – si constituie cea mai importanta delegatie europeana in Ucraina de la inceputul razboiului, in urma cu 113 zile, comenteaza agentia germana de presa.

Vizita lor in Ucraina – unde au ajuns cu un tren de noapte din Polonia – are loc inainte de summitul Uniunii Europene din 23-24 iunie si de summitul G7 din 26-28 iunie.

Trupele rusesti isi continua ofensiva in estul Ucrainei si incearca sa zdrobeasca orice rezistenta in provinciile Lugansk si Donetk, care au fost principalele tinte de la invazia lansata la sfarsitul lunii februarie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: