politica

Delir dupa infrangere, Tariceanu cere o noua motiune de cenzura: „Trebuie depusa chiar si in ultima zi inainte de alegeri. Nu am vazut pana acum o asemenea adunatura de netrebnici”

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, le-a cerut liderilor PSD, luni seara, sa depuna o noua motiune de cenzura. „Nu trebuie lasat acest guvern sa continue, nu am vazut pana acum o asemenea adunatura de netrebnici”, a sustinut Tariceanu.

„In momentul acesta, daca eu as fi in PSD, as actiona foparte simplu si clar. Trebuie gasita cat mai repede modalitatea ca o noua motiune de cenzura sa fie depusa si guvernul Orban dat jos. Daca acest lucru risca sa se intample chiar cu o zi inainte de alegeri, trebuie facut acest lucru.

Nu trebuie lasat acest guvern sa continue, nu am vazut pana acum o asemenea adunatura de netrebnici, nu sunt interesati decat sa isi salveze scaunele si sa foloseasca banii publici in alte scopuri decat pentru pensii, alocatii, tablete pentru elevi, masti. Totul este numai propaganda, epidemia de coronavirus a fost o propaganda, de a inocula in mintea oamenilor teama de a veni la vot”, a declarat Tariceanu la Romania TV.

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arata ca ALDE este cotata cu doar 2,4% din intentiile de vot, mult sub pragul parlamentar.

ALDE scade si mai mult in sondaje, fiind creditata cu doar 2,4% din intentiile de vot, anunta Europa FM. Pentru formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu este cel mai slab scor, reprezentand mai putin de o treime din procentajul pe care il avea in urma cu exact un an (7,4% in august 2019).

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS in perioada 6 – 26 august, pe un esantion de 1010 persoane si are o marja de eroare de 3,1%.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar in ianuarie a mai inregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), in rest avand intre 23 si 25 de procente.

PNL ramane pe primul loc cu 33,6% din intentiile de vot la parlamentare.

Pe locul 3 in ierarhia politica este Alianta USR – USR, cu 18,3% din optiuni – o usoara crestere fata de luna iulie, cand Alianta avea 17,2%.

Pro Romania creste in aceasta luna, ajungand la 10,6%, dupa ce in iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

UDMR stationeaza deasupra pragului electoral cu 5,7%, dupa ce in iunie era creditata cu doar 3,4%, iar in iulie inregistra o revenire (5,6%).

PMP ramane sub limita care i-ar permite sa intre in Parlament (4,1%).

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Liderii PSD i-au cerut luni lui Firea sa candideze la Primaria Capitalei, in locul lui Cirstoiu: „PSD-istii nu-l mai vor neam pe Cirstoiu”

Liderii PSD i-au cerut luni Gabrielei Firea si lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, sa…

2 ore ago

Cine sunt primarii care au atras companii de top in orasele din Romania (P)

Timisoara si Brasov, doua orase conduse de primari USR, au atras in ultimii ani companii…

3 minute ago

Ciuca: „In acest moment s-a mentinut decizia ca doctorul Cirstoiu sa fie candidatul coalitiei. Nu il putem sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat marti ca in acest moment, la nivelul coalitiei s-a…

28 de minute ago

Politia din Bruxelles a intrat peste reuniunea extremistilor de dreapta la care urma sa vina si Viktor Orban. Conferinta a fost anulata

Politia din Bruxelles a luat marti masuri pentru a opri o reuniune a elitei nationalistilor…

32 de minute ago

Ciolacu zboara in Qatar cu avion inchiriat: „Costul acestei calatorii este de aproximativ 100.000 de euro”

Premierul Marcel Ciolacu pleaca marti in Qatar cu un Boeing 737 inchiriat de la TAROM,…

4 ore ago