Delir in presa rusa: „Prigojin a fost asasinat de serviciile secrete franceze, pentru a impiedica gruparea Wagner sa mai lupte in Africa”

externe

ipoteza, Prigojin, Africa, Macron, asasinat, serviciile secrete franceze, atentat, avion

Presa rusa a inceput sa mediatizeze o noua explicatie pentru disparitia subita a lui Evgheni Prigojin, fostul lider al PMC Wagner: in spatele „asasinatului” s-ar afla presedintele francez Macron si serviciile sale secrete.

Motivul? Fara Prigojin si Utkin, PMC Wagner, care lupta cu mare succes in Africa impotriva „intereselor imperialiste ale Frantei”, se va destrama si nu va mai putea opune rezistenta acestor interese.

„Un lucru ma socheaza cel mai mult in legatura cu moartea lui Prigojin. Atat de multi sunt usor gata sa creada ca moartea fondatorului Wagner a fost o razbunare pentru revolta din iunie, dar nu se gandesc ce noroc incredibil, fantastic a fost pentru Paris lichidarea lui.

Exista o probabilitate semnificativa ca nu va fi posibil sa se pastreze pozitiile africane pe care Wagner le-a capturat pentru Rusia. Controlul asupra lor era legat in mare masura de legaturile personale ale lui Prigozjin si de structura lui Wagner insusi, care se va prabusi. Africa rusa se va destrama odata cu ea”, scrie un jurnalist apropiat de Kremlin.

El adauga ca Prigojin a murit chiar in momentul in care imperiul francez din umbra se confrunta cu criza din Niger. Pierderile din aceasta situatie sunt mult mai grave pentru Paris decat pierderea Republicii Centrafricane si a Mali, intrucat, din cauza factorului uraniu, pierderea controlului asupra Nigerului pentru francezi este comparabila din punct de vedere economic cu pierderea Algerului, afirma jurnalistul rus, care crede ca de acum Parisul ar putea nu numai sa faca fata situatiei actuale, ci si sa recupereze pierderile de pozitii din Bangui si Bamako.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: