Delir in ziarul lui Doru Buscu. Trei celebri milionari romani sunt acuzati ca sunt traficanti de droguri

news

Saptamanalul Catavencii, patronat de Doru Buscu, fost consilier al lui Liviu Dragnea, sustine ca oamenii de afaceri Dragos Anastasiu, Adrian Sarbu si Dan Sucu (Mobexpert) sunt traficanti de droguri. Mai mult, acestia ar fi de fapt agenti ai SIE.

UPDATE „Catavencii” retracteaza si anunta ca sterge aceste articol. „Vom retrage de pe site articolele cu pricina. Pe toate patru. Datoria mea, in principal, este sa-mi protejez familia, prietenii, redactia. Nu ne permitem sa esuam in aceste demersuri, nici unul dintre noi. De protectia tarii se ocupa, deja, altii, cu neasemuit succes.

Asadar, nu doar ca retragem de pe site textele cu pricina, dar eu, personal, retractez: domnii Sarbu, Sucu si Anastasiu nu sunt ofiteri acoperiti ai SIE si nici agenti de influenta ai acestui serviciu. De asemeni, domniile-lor nu se ocupa cu traficul de droguri si nu au nici o legatura cu aceasta activitate ilegala. Acestea sunt afirmatii pe care eu nu le pot dovedi, dar ma bazez pe declaratiile persoanelor in cauza. Considerati textele cu pricina drept fake-news. Daca asa vreti”, scrie Catavencii.

Iata fragmente din acest articol, semnat de Patrick Andre de Hillerin:

Serviciul de Informatii Externe, spionii nostri dragi, aparatorii tarisoarei, ‘baietii’, controleaza, de cativa ani, traficul de droguri de mare risc. Sunt ‘operatiuni speciale’, aprobate de curte si de print, cum ar zice Moustaki, daca ar mai trai. Pentru restul informatiilor, agresati-va domnului Predoiu, de la Pro-Romania.

Mecanismul l-am descris in anterioarele saptamani. Astazi vom da si niste nume. Sa curga procesele!

Dragos Anastasiu este genul de om de succes care, dupa aparitia acestui articol, ii va cauta insistent pe domnii Dinescu si Buscu. Iar ei in vor spune ca de Hillerin este incontrolabil. Ceea ce este adevarat.

Dragos Anastasiu a fost racolat de catre Securitate inainte de 1989. A fost lasat sa plece in Germania, imediat dupa ce a luat examenul de admitere la facultate. In Germania a facut facultatea de medicina si a si profesat in bransa. Pana cand tara a cerut mai mult de la el. Tara, dupa 1989, nu avea nevoie de medici, avea nevoie de altceva. Asa a ajuns domnul Anastasiu coordonator si apoi patron al unei firme care transporta oameni in toata Europa. Cu autocarele.

Iar pe langa oameni, in spatii bine gandite si mestesugit ascunse, SIE transporta, prin intermediul acoperitului lor, si cocaina. Nu aia care s-a varsat pe plaja din Sfantu. Cealalta.

In cele trei puncte de preluare a cocainei din larg, descrise saptamana trecuta, intamplator sau nu si-au stabilit puncte de lucru diversi acoperiti ai SIE.

In Sfantu Gheorghe, Dragos Anastasiu a preluat, pe final de 2014-inceput de 2015, o afacere care producea pierderi de 500.000 de euro pe an. A cumparat Dolphin Camping si parte din Green Village cu 1.500.000 de euro. Si a preluat complet managementul. Afacerea este, in continuare, pe pierdere. Mai putin in lunile in care vine cocaina. Pretul detail al unui transport de 3 tone este de aproape un miliard de euro. Cate fonduri operative are SIE din banii astia…

Adrian Sarbu si Dan Sucu controleaza punctul de preluare de la Perisor. Acum, ca Sfantu este mai monitorizat, Perisor ramane punctul principal de preluare pentru cocaina venita din America de Sud. Ole!

Gura Portitei este, dupa disparitia din peisaj a lui Bittner, un punct controlat de catre ‘un investitor american de origine romana’.

Trei-patru acoperiti ai SIE controleaza principalele puncte de intrare ale cocainei in Romania. Toti au, acolo, afaceri care pierd bani. Multi. Dar nu conteaza. Banii din droguri sunt neimpozabili si, desigur, mai multi decat pierderile de sute de mii de euro anual.

Marfa este preluata din mare, adusa pe uscat, plimbata pe Dunare si dusa, finalmente, spre granita. fara probleme.

Doar este o operatiune speciala a SIE. De aia SCOMAR moare, de aia Politia de Frontiera nu se baga, de aia autoritatile par mute.

In definitiv, tara are nevoie de bani pentru a spiona, Bine ca nu-i mai ia din aia 2% din PIB destinati apararii, bine ca se descurca singura.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: