Delir total in PSD. Falanga Badalau scoate armele impotriva PSD-istilor transilvaneni: „Vasile Dincu vrea sa preia puterea in PSD cu ajutor extern”

politica

Presedintele CJ Giurgiu, Maria Mina, omul de paie al lui Niculae Badalau, reactioneaza violent dupa ce Vasile Dincu, sustinut de organizatii PSD din Ardeal pentru functia de presedinte a Consiliului National al PSD, a atacat organizatiile PSD din sudul tarii.

„Am citit cu surprindere in media de ieri judecatile de valoare cu pretentii elitiste al domnului Vasile Dancu, ardelean de origine, sociolog de profesie si intelectual public prin bunavointa presei. In calitatea mea de politician relativ tanar, care crede in valorile social-democrate moderne si sustine cu hotarare ca sansa de dezvoltare a Romaniei este cu PSD la putere, ii transmit domnului Dancu urmatoarele:

-Atat Moldova, cat si Transilvania au fost reprezentate in permanenta in structurile de conducere ale partidului si chiar a existat o filosofie a partidului de politici echivalente in reprezentarea tuturor regiunilor istorice.

-Daca ne uitam cu atentie, inclusiv la nivel de ministri, secretari de stat, sefi de agentii, Transilvania si Moldova, dar mai ales Transilvania, au avut pe perioada guvernarilor PSD din ultima vreme pozitii ocupate, care, meritocratic vorbind, nu justificau rezultatele obtinute la alegeri. Este evident faptul ca pentru unii lideri din vestul tarii conceptul de meritocratie este unul legat, mai degraba, strict de individ si nu de performantele organizationale.

-Ma tem ca sintagma pe care domnul Dancu o foloseste, aceea de ‘cultura organizationala’ a PSD este una golita de continut sau, mai precis, improprie si nespecifica organizatiei noastre. In naivitatea mea, am crezut si cred in continuare ca acest concept de cultura organizationala incuba, din perspectiva social- democrata, valorile tolerantei, respectului reciproc, intrajutorarii colegiale, performantei politice si mai ales a loialitatii fata de partid. Ma tem ca toate aceste lucruri ii sunt straine domnului Dancu si ca singura sa dorinta este de a acapara, inclusiv cu ajutor extern, puterea in partid. Totodata, cred ca un partid sau un politician este respectat daca performeaza electoral si politic.

Organizatiile de mai la sud de Carpati au dovedit, si nu o data, ca stiu sa performeze si sa adauge plus valoare PSD. De aceea, consider ca domnul Vasile Dancu, prin afirmatiile sale, nu numai ca a produs stupefactie membrilor si prejudiciu de imagine partidului, dar a si lasat impresia unei conduite dominate de intoleranta, gandire nedemocratica si discriminare regionala.

In incheiere, tinand cont de aceste lucruri, solicit domnului Dancu scuzele sale publice fata de jignirile aduse organizatiilor PSD din sudul tarii!

P.S. Sunt total in asentimentul domnului Mihai Tudose, il propun pe domnul Vasile Dancu sa candideze la functia de primar al orasului Cluj-Napoca, asta pentru ca a venit vremea aducerii in echilibru a drepturilor si obligatiilor domnului Dancu, in raport cu PSD”, a scris Mina pe Facebook.

Marian Mina este finul lui Niculae Badalau, adevaratul stapan al PSD Giurgiu.

Vasile Dincu, care este sustinut de numeroase organizatii PSD din Transilvania si Banat pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD, a lansat sambata in atac dur la adresa organizatiilro PSD din sudul tarii. „Nu reprezinta nimic din punct de vedere politic si nici din punct de vedere al culturii politice din Romania”, a declarat Dincu pentru Look Plus.

„M-am gandit insa nu am ajuns pana acum la niste concluzii care sa fie decisive sau definitive pentru un raspuns afirmativ pentru ca aici este vorba si de altceva. Este vorba de a reconstrui acea institutie (…) nu este normal ca un consiliu in care dicteaza presedintele, de exemplu BPN-ul sau Comitetul Executiv Central, CEX-ul, sa dea oameni afara, sa dea presedinti afara. Adica partidul trebuie sa se redemocratizeze, sa aiba institutii de genul acesta si trebuie facute si echipe care pot duce asta la bun sfarsit. Eu nu sunt atat de narcisist sa cred incat ca singur as putea sa schimb cumva viata partidului. Este vorba de o echipa. Daca voi gasi o echipa, de program stiu eu cam ce ar trebui facut, sigur ca iau si sugestii de la altii, dar este nevoie de echipa si de institutionalizare

In acest moment Transilvania si Moldova nu exista in Partidul Social Democrat. E adevarat ca sunt cateva judete din Sud care au castigat alegerile in ultima perioada. Dar nu reprezinta nimic din punct de vedere politic si nici din punct de vedere al culturii politice din Romania”, a declarat Dincu la „Romania te priveste” de pe Look Plus.

Principalele organizatii PSD din sudul tarii sunt cele din Dolj (condusa de Claudiu Manda si Olguta Vasilescu), Olt (Paul Stanescu), Braila (Mihai Tudose) si Giurgiu (Niculae Badalau).

Mai mult despre: ,

Comentarii: