Delirul de la Antena 3 al Sandrei Stoicescu ajunge in atentia CNA: „Protestatarii – anarhisti din gruparea Antifa, platiti de miliardarul George Soros”

news

Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat in legatura cu mai multe emisiuni ale postului Antena 3, in care s-a afirmat ca violentele de la protestul diasporei de vineri ar fi fost controlate de gruparea anarhista Antifa si de George Soros.

„Afirmatiile din emisiunea de la Antena 3 sunt foarte asemanatoare cu acelea pe care presa aservita puterii le facea, dupa mineriada din iunie ’90, pentru a incerca sa justifice violenta si abuzurile impotriva manifestantilor”, se arata intr-un comunicat de presa.

In 1990, spune Dorina Rusu, manifestantii erau acuzati ca sunt golani, drogati, platiti cu bani straini.

„Luni, in emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii sai au incercat acreditarea ideii ca violentele din Piata Victoriei nu au fost provocate de jandarmii si de provocatorii pe care i-am vazut cu totii, ci de oameni antrenati, cu pregatire paramilitara, anarhisti din gruparea Antifa, platiti de miliardarul George Soros.

‘Astia trebuie platiti si hraniti bine, pentru ca pregatirea asta cere multe calorii’, a declarat unul dintre invitati. Un alt invitat a afirmat ca jurnalistii care au fost batuti de jandarmi o meritau, fara ca din partea moderatoarei sa existe vreo reactie.

In aceeasi emisiune s-a afirmat ca in zilele dinaintea protestului de pe 10 august, in Romania au intrat, pe la granita cu Republica Moldova, mercenari special veniti pentru proteste. Niciuna dintre numeroasele acuzatii nu a fost dovedita”, argumenteaza mebrul CNA.

De asemenea, Dorina Rusu a anuntat ca s-a autosesizat inca de saptamana trecuta in legatura cu emisiunile de la Antena 3 in care un personaj care incita la violenta, Ovidiu Grosu, era prezentat drept organizator al protestelor.

„Am considerat atunci ca intentia postului era aceea de a acredita ideea ca protestul de pe 10 august este organizat de nebuni care vor razboi civil. Consider ca este foarte posibil ca, prin felul in care a realizat aceste emisiuni inainte de protest, Antena 3 sa-si fi adus o contributie la violentele de vineri seara”, conchide Rusu

Comentarii: