Delirul lui Tariceanu. Sustine ca si CNCD actioneaza la comanda lui Iohannis: „Ne pierdem si libertatea de cuvant”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca va contesta in instanta decizia CNCD de a-l amenda pentru discriminare, in urma unor afirmatii facute la adresa sefului statului. El sugereaza ca CNCD raspunde la comenzile lui Iohannis. Recent, CNCD, care este condus de un reprezentant al UDMR, l-a amendat pe Iohannis pentru declaratiile privind Tinutul Secuiesc.

„Astazi, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a hotarat sa ma amendeze pentru ca utilizarea termenului ‘Fuhrer’ la adresa domnului Klaus Werner Iohannis ar reprezenta o fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate. Nu o sa intru in polemica cu CNCD pentru a nu cadea in omniprezenta capcana de a critica o institutie cand nu ne convine o decizie si de a o lauda cand decizia ne este favorabila. Este dreptul lor conferit de lege sa judece. Cum este dreptul meu conferit de aceeasi lege sa contest decizia lor in instanta de judecata, voi face acest lucru”, a scris Tariceanu, miercuri, pe Facebook.

El sustine ca membrilor CNCD „le-ar fi fost mai usor sa ia o decizie corecta daca s-ar fi uitat in orice traducere din limba germana si ar fi vazut care este intelesul termenului ‘Fuhrer'”.

„Si Wikipedia si alte site-uri de traducere sunt de acord ca acest termen inseamna ‘conducator’, ‘lider’ sau ‘ghid’. Ca sa nu mai spunem ca atentionarea mea catre domnul Iohannis a fost: ‘sa o lase mai usor cu amenintarile ca nu este Fuhrer, ci, inca, presedintele Romaniei’. Nu pune o anatema domnului Iohannis, ci il avertizeaza ca a luat-o pe o panta gresita”, a explicat Tariceanu.

Liderul ALDE arata ca se va adresa instantei „pentru cei 20% dintre romani carora le pasa de drepturile lor”.

”O sa ma duc in fata instantei sa ma lupt cu aceasta decizie nu pentru mine, ci pentru cei 20% dintre romani carora le pasa de drepturile lor chiar si in pandemii si in crize. Intai ne-am pierdut libertatea de miscare, apoi ne-am pierdut libertatea de a ne intalni in grupuri mai mari de trei. Acum suntem pe cale sa ne pierdem si libertatea de cuvant. Ce ne mai ramane? Sa mergem la munca, sa platim taxe pe care Iohannis si ‘Guvernul meu’ sa le sifoneze catre pusculitele lor politice? Nu, multumesc!”, a adaugat Tariceanu.

Presedintele ALDE a fost amendat, miercuri, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 2.000 de lei pentru discriminare si incalcare a dreptului la demnitate, in urma unor afirmatii facute la adresa sefului statului, Klaus Iohannis.

Tariceanu a facut o serie de afirmatii, in data de 16 aprilie, pe pagina de socializare, in care a utilizat termenul de „Fuhrer” la adresa presedintelui.

Afirmatiile reprezinta „fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din OG 137/2000, republicata”, a mentionat CNCD.

Comentarii: