externe

Delirul Moscovei dupa ce a lovit mall-ul din Kremenciuk: „Lovitura de inalta precizie, fortele ruse au lovit un depozit de arme primite din Statele Unite si Europa”

Ministerul rus al Apararii a declarat marti ca fortele sale au tras rachete impotriva unui depozit de arme in orasul ucrainean Kremenciuk, dupa care explozia ulterioara a munitiei a declansat un incendiu intr-un centru comercial vecin, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Cel putin 16 persoane au fost ucise luni in ceea ce Kievul afirma ca a fost o lovitura de rachete rusesti impotriva unui centru comercial aglomerat din Kremenciuk, si pe care G7 a numit-o crima de razboi rusa.

„In Kremenciuk, fortele ruse au lovit un depozit de arme primite din Statele Unite si Europa cu armament aerian de inalta precizie. Ca urmare a loviturii de precizie, armele si munitiile de fabricatie occidentala concentrate in depozit (…) au fost atinse”, a declarat ministerul de la Moscova intr-o postare pe canalul sau de Telegram.

„Detonarea munitiei depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu intr-un centru comercial nefunctional situat langa depozit”, a adaugat ministerul rus.

Potrivit presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, centrul comercial a fost lovit direct de rachete rusesti si in jur de 1.000 de persoane se aflau inauntru in momentul loviturii.

Eforturile de salvare au continuat marti pentru recuperarea supravietuitorilor si a cadavrelor, cu anuntul a zeci de raniti si persoane spitalizate.

Rusia a negat in mod repetat ca vizeaza zone civile in timpul ofensivei sale declansate in urma cu patru luni impotriva Ucrainei. ONU spune ca cel putin 4.700 de civili au fost ucisi de cand Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, aminteste Reuters.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Zaharova, delir: „Din punct de vedere istoric, limba moldoveneasca este mai veche decat limba romana”. Maia Sandu, acuzata de „nazism”

Politica presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich in…

21 de minute ago

„Nemurirea digitala”. Invierea digitala a mortilor cu ajutorul AI ridica preocupari etice

Progresele AI deschid calea pentru o noua oportunitate de reconectare cu cei dragi care au…

32 de minute ago

Putin, paralel cu realitatea la parada de 9 Mai. Invadatorul Ucrainei acuza Occidentul de „revansism, colonialism si starnirea de conflicte regionale”

Presedintele rus Vladimir Putin a tinut joi un discurs sfidator, criticand Ucraina si aliatii sai…

39 de minute ago

Pentagonul a alocat o suma record pentru productia de noi sisteme HIMARS: 861,3 milioane de dolari

Departamentul american al Apararii a semnat un contract cu Lockheed Martin Corporation pentru productia de…

2 ore ago