DEMENTA. Ce face Erdogan pentru a-l prinde pe fotbalistul Hakan Sukur: I-a arestat TATAL. Apel cutremurator: „Orice mi s-ar intampla, sa nu te intorci”

externe

Sermet Sukur, tatal celebrului fotbalist Hakan Sukur, a fost arestat vineri, autoritatile incercand astfel sa il convinga pe fiul acestuia sa se predea. Pe numele lui Hakan Sukur a fost emis un mandat de arestare.

In fata camerelor de luat vederi, Sermet Sukur i-a cerut fiului sau sa nu cumva sa se intoarca pe pamantul Turciei, orice i s-ar intampla.

Fotbalistul este acuzat ca ar fi membru al unui grup terorist inarmat. Acuzatia face referire la organizatia clericului Fethullah Gulen stabilit in Statele Unite, despre care Ankara sustine ca s-ar fi aflat in spatele loviturii de stat esuate.

Politia a efectuat raiduri la locuinta din Istanbul a fostului fotbalist. Hakan Sukur se afla in Statele Unite de anul trecut, impreuna cu familia.

Fostul mare fotbalist a fost acuzat in februarie ca l-a insultat pe Twitter pe presedintele Recep Tayyip Erdogan. El risca sa fie condamnat la patru ani de inchisoare.

In varsta de 44 de ani, Hakan Sukur a jucat o mare parte din cariera la Galatasaray, unde a fost si coleg cu Gheorghe Hagi si cu Gheorghe Popescu. Hakan Sukur are 112 selectii in nationala Turciei, pentru care a marcat 51 de goluri in perioada 1992 – 2007, un record.

Dupa retragerea din activitate, a intrat in politica, iar in 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Recep Tayyip Erdogan, partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP). In 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid si a ramas parlamentar independent. Sukur a candidat si in 2015, dar nu a mai fost ales.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: