politica

Dementa totala. Gruparea Dragnea acuza primarii PSD ca incurajeaza separatismul: „Au aparut practici ilegale”

Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) ar trebui dizolvata de catre o instanta judecatoreasca deoarece urmareste un alt scop decat cel pentru care s-a constituit, comportandu-se ca un partid politic, a declarat deputatul PSD Alba Ioan Dirzu (apropiat al lui Liviu Dragnea), intr-un comunicat transmis, sambata. AMR este condusa de Robert Negoita (PSD), din aceasta asociatie facand parte numerosi primari ai PSD.

Dirzu spune ca AMR a devenit „pepiniera de PDL-isti care adopta discursul baronilor locali din Ardeal – Hava, Falca si Bolojan – care nu au fost in stare sa-si foloseasca excedentul ani la rand pentru investitii”.

Ioan Dirzu arata ca Guvernul nu „le-a furat banii”, ci i-a redistribuit in proiecte nationale de infrastructura, in agricultura sau in PNDL 2, iar banii s-au intors tot in comunitatile locale.

„Este regretabil ca AMR a fost confiscat de primarii PDL-isti, care au mesaje atat de false incat nici macar PNL nu si le poate asuma. AMR se comporta ca un partid politic, cu agenda proprie, care urmareste dezvoltarea unei autonomii politice locale, nu a celei administrative si financiare. Din cauza AMR au aparut aliante ale Vestului si Estului, au aparut gale in care baronii locali se premiaza intre ei, au aparut practici ilegale de aplicare a legislatiei europene a achizitiilor sau a serviciilor publice”, afirma Dirzu.

In opinia sa, primarii PDL-isti fac scandal din cauza ca „nu mai pot merge la Ministerul Finantelor si sa bata cu pumnul in masa, sa spuna cum si cati bani se dau, asa cum faceau pe vremea lui Basescu-Boc”.

Potrivit lui Dirzu, comunitatile locale vor avea in 2019 cel mai mare buget din istoria Romaniei – circa 77 miliarde de lei, adica aproape jumatate din valoarea bugetului de stat.

„Alesii locali vor pastra toate sumele incasate din impozitul de venit. In plus, administratiile vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun judet nu va avea mai putin de 400 lei/locuitor, fata de doar 250 anterior, dar nu mai mult de 250 de milioane de lei anual. Nicio primarie nu va avea mai putin de 1.200 lei/locuitor fata de doar 750 lei inainte”, mai spune Dirzu.

Membrii AMR, printre care se afla nuemrosi primari ai PSD, precum cei din Craiova, Constanta, Giurgiu sau Focsani, s-au aratat nemultumiti de propunerile de buget ale Guvernului Dancila. AMR a solicitat asumarea de catre Guvern a „sustinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protectie a copilului si a persoanelor cu dizabilitati”, asa cum s-a angajat in „Programul de guvernare 2018-2020”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

6 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

9 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

9 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

9 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

9 ore ago