Dementa totala. Guvernul Dancila a decis sa blocheze formarea Comisiei Europene din cauza lui Plumb, bugetul UE risca sa nu fie adoptat

politica

Mihai Fifor sustine nu se poate vorbi despre un esec in cazul respingerii Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, precizand ca asteapta sa vada ce va spune oficial Comisia JURI. Cel putin o saptamana va astepta Guvernul Dancila, in conditiile in care sunt numeroase apeluri pentru a nu bloca formarea Comisiei Europene.

„Dar de ce ziceti ca este un esec? Este o procedura suspendata, asteptam sa vedem ce comunica in mod oficial comisia, eu inteleg ca saptamana viitoare va avea loc o noua audiere, am inteles ca pana in momentul de fata nimeni nu a reusit sa formeze ceva concret impotriva Rovanei Plumb, se pare ca este mai mult o chestiune de neconcordanta intre legislatia tarii si ce se intampla la PE, Rovana Plumb a aratat in fata comisiei unde a fost audiata, care sunt documentele, s-a aprobat cu documente, asteptam sa vedem ce se intampla mai departe, ce vreau sa subliniez este ca am vazut din nou cu toata tristetea cum nu reusim sa fim uniti nici acasa, nici in afara tarii atunci cand e vorba de interesele Romaniei. Eu zic sa asteptam sa vedem ce se intampla saptamana viitoare”, a afirmat Mihai Fifor, intrebat cum ar explica esecul Rovanei Plumb pentru functia de comisar european pe transporturi, scrie Mediafax.

Pesedistul a adaugat ca nu are niciun motiv sa nu creada in succesul Rovanei Plumb. „Repet nimeni nu a putut formula ceva impotriva Rovanei Plumb”, a explicat Fifor.

Fostul comisar european, Corina Cretu, a lansat un apel catre autoritatile romane ,,sa faciliteze constituirea cat mai rapida a Comisiei Europene, pentru a putea fi reluate negocierile pentru viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene”.

Potrivit fostului comisar pentru politica regionala, o amanare a constituirii noii Comisii Europene va afecta negativ cetatenii europeni.

”Suntem in al 12-lea ceas! In opinia mea, daca Bugetul 2021-2027 nu va fi adoptat pana la finalul acestui an, peste 100 de mii de proiecte vor fi afectate in toate statele membre, ca si alte programe precum Erasmus, Cosme, Horizon, de care beneficiaza studenti, cercetatori, mediul academic din intreaga Uniune Europeana. Pentru Romania, pentru satul romanesc si pentru fermierii romani este de asemenea vital sa beneficieze de banii europeni din Bugetul 2021-2027 inca din prima zi a implementarii acestuia, 1 ianuarie 2021”, a scris Corina Cretu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: