Demers fara precedent, Iohannis face un anunt major: „Am luat decizia sa suspend sedinta CSAT”

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a decis sa suspende sedinta CSAT care era dedicata aprobarii rectificarii bugetare.

„Nu s-a putut obtine consens, unanimitate si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Asadar am suspendat sedinta CSAT. Rectificarea bugetara este necesara. Prin suspendarea sedintei CSAT am creat posibilitatea guvernului sa revina cu un nou proiect de rectificare, sa renunte la aceste taieri din zona securitatii nationale, care sunt sicana politica. Imediat ce situatia va fi remediata se va obtine avizul CSAT.

Este numai raspunderea Guvernului ce se intampla in continuare. Este nevoie de bani in foarte multe sectoare. Nu este admisibil sa punem in dificultate securitatea Romaniei in conditiile in care rectificarea este una puternic pozitiva si nu este nicio motivatie pentru taieri bugetare intr-o zona atat de sensibila, precum securitatea nationala.

Daca dorim sa insistam pe sicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta putin mai greu (…) Romania este o tara sigura, romanii sunt bine aparati, dar aceste lucruri nu vin de la sine”, a declarat Iohannis la finalul sedintei CSAT.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat referitor la decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) privind rectificarea bugetara, ca este nevoie de consens, dar nu este obligatoriu.

„Deciziile se iau pe baza de consens, dar momentul rectificarii nu poate fi conditionat de un aviz pozitiv din partea CSAT. Sunt convins ca, la discutia de astazi de la CSAT, lucrurile se vor clarifica si cine mai are nevoie de argumente in plus le vom oferi acolo, ca de asta ne intalnim. Va un consens pe bugetele structurilor care sunt membre in CSAT”, a spus Teodorovici, inainte sa intre la Comisiei de Buget – Finante a Camerei Deputatilor.

Daca decizia CSAT va fi blocata, in vreun fel, rectificarea va fi adoptata oricum, a subliniat oficialul MFP. „Categoric da”, a spus Teodorovici, intrebat despre o eventuala blocare a rectificarii bugetare de decizia CSAT.

In plus, la rectificare urmeaza sa se discute si sa fie incluse in buget sumele aferente pentru despagubirile care le vor fi platite fermierilor afectati de pesta porcina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: