Demisia lui Dancila. Dragnea si-a asmutit analfabetii impotriva lui Iohannis: „Presedintele a facut declaratii iresponsabile, la limita bunului simt”

politica

Senatorul PSD Liviu Marian Pop l-a atacat violent pe presedintele Iohannis dupa ce acesta a cerut demisia premierului Dancila. Pop a afirmat ca seful statului a facut „declaratii iresponsabile”.

„Cred ca a fost o noapte zbuciumata, s-a trezit si a intrat in campanie, facand declaratii la limita bunului simt. Nici eu nu as fi mers daca eram in locul doamnei Dancila. Declaratii iresponsabile ale sefului statului, sa spui ca merge sa faca intelegeri secrete cu evreii este un atac la suveranitatea guvernului. A dat semnalul de incepere a campaniei electorale”, a declarat senatorul PSD la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca retrage increderea premierului Viorica Dancila, sustinand ca aceasta nu face fata pozitiei de prim-ministru.

In context, seful statului i-a cerut public demisia Vioricai Dancila.

El a amintit de juramantul depus de premierul Viorica Dancila la investirea in functie – „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”.

„Este juramantul pe care il depunem noi care obtinem si indeplinim dupa aceea demnitati publice. Asta inseamna nu doar ca se respecta ad litteram Constitutia, legile tarii, asta inseamna si ca se respecta principiul colaborarii loiale, ca se respecta nevoia de consultare in interesul statului roman, intre presedinte si prim-ministru, ca se respecta deciziile CCR, toate acestea in interesul Romaniei si al romanilor. Doamna Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid. Avand in vedere acestea, eu retrag increderea doamnei Dancila”, a precizat Iohannis.

In opinia sa, Viorica Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma astfel Guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania.

„Sunt trei luni (n.r. – de la investirea Guvernului Dancila) dupa care pot sa trag o concluzie. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma astfel Guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: