DEMISII din PSD: „Taci din gura, doctore!”. Acuzatii de „grobianism” si „delirium tremens” intre lideri ai partidului

politica

Scandalul din PSD Brasov se amplifica, dupa ce alti doi membri din conducerea filialei si-aiu dat demisia. Acestia au acuzat conducerea filialei ca se impotriveste reformelor din partid.

Chirurgul Dan Grigorescu si inginerul Florina Pradan si-au anuntat, luni, demisia din PSD. Cei doi erau vicepresedinti ai organizatiei municipale.

„‘Taci din gura doctore’, Aceasta a fost interdictia pe care mi-a stabilit-o, fara niciun drept, strigand din toti bojocii, unul dintre delegatii participanti la ultima sedinta a Comitetului executiv municipal al PSD Brasov. A fost un strigat grobian emis de cineva care ocupa strategic primul scaun din stanga al ultimului rand al salii cuprinse ca de un adevarat ‘delirium tremens’ al ducerii la bun sfarsit a unei sarcini ‘de partid’.

Sa tac? In pofida faptului ca votul unanim, exprimat cu doar un sfert de ora mai inainte, stabilise ca pe ordinea de zi urmau discutii? Sa tac? In ciuda faptului ca ma inscrisesem oficial la cuvant, inca de la inceputul sedintei? Era pentru prima data cand mi se intampla asa ceva in ultimii 12 ani, iar situatia, prin noutatea ei, m-a naucit… Nu pentru ca nu as fi avut replica la o astfel de marlanie-doar eram in fata unui sistem de amplificare a vocii!

Nu, ci deoarece am constatat ca, desi am cerut, din priviri, sprijinul membrilor conducerii de la prezidiu, acesta nu a venit. Ba, mai mult chiar, unul dintre ei a cautionat nerespectarea ordinii de zi intreband doar retoric multimea infierbantata: ‘Mai facem discutii sau votam direct?’ Daca mie, care eram unul dintre vicepresedintii organizatiei, mi-a fost negat dreptul la exprimarea opiniei, ce sa mai vorbim despre respectarea acestui principiu pentru ceilalti membri care poate sau chiar doreau acelasi lucru?

Protestului meu, reprezentat de parasirea imediata a salii, ii adaug astazi si decizia ireversibila de a demisiona din functia de vicepresedinte al organizatiei municipale PSD. Ii anunt pe aceasta cale pe toti cei carora le-ar trece prin minte sa ma determine sa revin asupra ei, sa n-o faca, deoarece am trecut de momentul unei astfel de posibilitati atunci cand, dand mana politicos la plecare cu fiecare dintre membrii prezidiului cu functii alese, niciunul nu a schitat macar o urma de parere de rau pentru situatia in care, si ei, implicit (?), ma pusesera.

In acel moment am inteles ca notiunea si principiul ‘echipei’ nu ma mai cuprind, o data ce fusesem exclus de la exercitiul democratic al opiniei. Si daca macar ar fi stiut cineva ce urma sa spun! Cert e ca, din acest moment, intre mine si participantii (tacuti sau galagiosi) la sedinta s-au creat cateva incongruente, printre care cea mai importanta este lipsa respectului. A respectului fata de cel de langa tine, care a spus mereu ce a gandit, care a cheltuit energie pentru a respecta si apara principii, care a imaginat si sustinut proiecte pentru comunitate. Fara a cere nimic in schimb!”, a scris Grigorescu pe Facebook.

„Evenimentele din ultima perioada de timp m-au facut sa nu ma mai regasesc in partid, in consecinta am decis sa demisionez din functia de vicepresedinte al Organizatiei Municipale PSD Brasov. Multumesc tuturor colegilor mei pentru colaborarea de pana acum”, a declarat Florina Pradan pentru newsbv.ro.

In PSD Brasov are loc un conflict devastator intre actuala conducere, numita in functii de fostul presedinte al filialei, baronul Constantin Nita, si o noua conducere, desemnata recent de la Bucuresti. Fiecare dintre grupari are propriul candidat la primaria orasului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: