Categories: news

Demisii in masa de la SMURD. Revolta fara precedent

17 medici de la Unitatea Primiri Urgente SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitala au anuntat ca demisioneaza in urma „presiunii psihologice” si a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Paun.

„Domnul manager, cand erau probleme, eram chemati in biroul dumnealui. Nu se pune pumnul in gura pentru orice lucru minor. In conditiile astea noi am ajuns la concluzia ca nu ne mai putem desfasura activitatea”, a declarat un medic, citat de gandul.info.

El a precizat ca, pe langa comportamentul managerului, sunt probleme foarte grave cu stocurile de medicamente, medicii fiind nevoiti uneori sa le cumpere ei de la farmacie.

„Din 31 de medici care au contracte de munca si-au dat demisia 17 doctori. Erau angajati UPU — SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultati in desfasurarea activitatii, ca urmare a aprovizionarii discontinue cu cele necesare activitatii si, bineinteles, modul in care s-a inteles sa discute si sa se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adaugat regimul de incordare psihologica ce a fost pe oameni”, a declarat, pentru Agerpres, seful Departamentului, medicul Bogdan Oprita.

Potrivit unor surse medicale, actualul manager de la Floreasca, Constantin Paun, ar avea o viziune „aparte” legata de activitatea medicilor „din afara spitalului, adica de la SMURD”, el considerand ca nu trebuie sa aiba legatura cu unitatea medicala. „A incercat in diverse moduri ca aceasta activitate sa fie limitata, sub diverse pretexte”, au spus aceleasi surse.

Medicii demisionari au sustinut ca au vorbit inclusiv la Ministerul Sanatatii si, in ciuda promisiunilor, situatia nu s-a rezolvat. „Declaratiile in presa au fost ca nu e o problema atat de mare”, a spus unul dintre doctori.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

13 minute ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

3 minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

5 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

3 ore ago