Demisii la Casa Alba, patru persoane au murit in violentele de la Capitoliu. Cine este femeia impuscata

externe

Trei persoane au decedat din cauza unor ”urgente medicale” in timpul violentelor care au avut loc miercuri in zona Capitoliului, a anuntat seful Politiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN. Acestora li se adauga femeia care a fost impuscata in cladirea Capitoliului si care a decedat la spital.

Contee nu a precizat daca aceste persoane s-au numarat printre cele care au intrat in cladirea Capitoliului.

Este vorba despre o femeie si despre doi barbati. Media americane au relatat, citand familia, ca femeia decedata miercuri dupa a fost ranita de glont in sediul Congresului SUA se numea Ashli Babbitt si era o sustinatoare infocata a presedintelui Donald Trump care traia in sudul Californiei.

Serviciile de urgenta din district au transportat mai multe persoane ranite sau cu probleme medicale, unele cu afectiuni cardiace, altele cu fracturi multiple, dar oficialitatile nu au putut preciza daca vreuna dintre acestea se numara printre cei decedati.

De asemenea, cel putin 14 membri ai Politiei Metropolitane au fost raniti. Doi au fost internati la spital, unul cu rani grave dupa ce a fost tarat in multime, iar celalalt a fost lovit in fata de un proiectil.

Adjunctul consilierului in probleme de securitate nationala al Casei Albe, Matt Pottinger, a demisionat in urma raspunsului lui Donald Trump la protestele de miercuri ale sustinatorilor lui, a anuntat CNN.

Informatia a fost confrimata de o persoana apropiata lui Pottinger.

Pottinger le-a spus membrilor echipei ca sunt putine lucruri pentru el de luat in considerare.

CNN a precizat miercuri noapte ca mai multi dintre principalii consilieri ai lui Trump, inclusiv Robert O’Brien, consilier pe probleme de securitate nationala, si Chris Liddell, adjunctul sefului de Cabinet, iau in considerare demisia.

Stephanie Grisham, sefa de cabinet a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, si-a prezentat miercuri demisia, in urma protestelor violente de la Capitoliu.

Protestele convocate de presedintele in exercitiu Donald Trump miercuri, in fata Capitoliului, unde Congresul urma sa certifice voturile electorilor in alegerile prezidentiale si, cu acestea, victoria democratului Joe Biden in alegerile prezidentiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanti, sustinatori ai lui Trump, au patruns in Capitoliu si mai multe cladiri din complex au fost evacuate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: