Demisii la varful Presedintiei in Ucraina. Timosenko, adjunctul de la biroul lui Volodimir Zelenski se retrage

externe

Seful adjunct al biroului presedintelui Ucrainei, Kirilo Timosenko, a confirmat ca demisioneaza, publicand pe canalul sau de Telegram o scrisoare de demisie adresata lui Vladimir Zelenski, scrie BBC.

Timosenko nu a explicat de ce si-a dat demisia. I-a multumit doar lui Zelenski pentru incredere si pentru „oportunitatea de a face fapte bune in fiecare zi si in fiecare minut”. Timosenko le-a multumit, de asemenea, tuturor sefilor administratiilor militare regionale. „Am reusit sa construim o echipa puternica in tara. Sunteti cu adevarat de treaba. Sunteti adevarati razboinici ai luminii!”, a scris el.

Presa ucraineana a anuntat demisia lui Timosenko saptamana trecuta – Ukrainska Pravda, Babel si Ukrainian Forbes au scris despre acest lucru. Timosenko are o „relatie departe de a fi ideala” cu Iermak si cu vicepremierul pentru restaurare Alexander Kubrakov, au sustinut interlocutorii Forbes.

Ukrainska Pravda a dezvaluit ca Timosenko insusi a scris o scrisoare de demisie. Potrivit unor surse ale publicatiei, in locul sau ar putea veni Alexei Kuleba, seful administratiei militare din regiunea Kiev. Pe langa el, sustin interlocutorii Ukrainska Pravda, vor demisiona si sefii administratiilor militare din regiunile Sumi, Dnepropetrovsk, Zaporojie si Herson.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: