„Demisii? Pentru ce sa fie demisii?”. Reactie sfidatoare a conducerii Jandarmeriei. Ce spune despre interventiile violente asupra manifestantilor pasnici

news

Reprezentantii Jandarmeriei au sustinut, sambata dimineata, o conferinta de presa in care au declarat ca toate actiunile lor de reprimare a manifestatiei de vineri au fost legale.

Intrebat despre violentele jandarmilor asupra unor batrani sau utilizarea gazelor lacrimogene asupra unor grupuri de protestatari pasnici, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a spus ca actiunile jandarmilor au fost supervizate tot timpul de catre un procuror de la Parchetul Militar, „care se va pronunta asupra legalitatii „. „In cazul in care fortele de ordine sunt atacte, exista acest concept al violentei legitime a statului. Daca ramai iti asumi”, a sustinut Enache.

El a  refuzat sa raspunda la intrebarile legate de numarul de grenade folosite sau de cantitatea de gaze utilizata.

De asemenea, el nu a raspuns nici la intrebarile privind violenta exercitata de jandarmi asuora unor oameni care aveau mainile ridicate.

La finalul conferintei, Georgian Enache a fost intrebat daca vor urma demisii ca urmare a reprimarii violente a protestatarilor din Piata Victoriei. „Demisii? Pentru ce sa fie demisii?”, a raspuns acesta sfidator.

Comentarii: