Demisii rasunatoare la varful politicii din Ungaria dupa victoria lui Orban: „Ne consideram raspunzatori de ceea ce s-a intamplat”

externe

Conducerea Partidului Socialist din Ungaria a demisionat dupa victoria formatiunii de guvernamant Fidesz in alegerile parlamentare de duminica, informeaza Reuters.

„Ne consideram raspunzatori de ceea ce s-a intamplat, am recunoscut decizia alegatorilor”, le-a declarat sustinatorilor si ziaristilor liderul socialist Gyula Molnar.

Si Gabor Vona, liderul partidului nationalist Jobbik, si-a anuntat demisia in urma rezultatului alegerilor parlamentare.

„Obiectivul Jobbik, de a castiga alegerile si de a forta o schimbare in guvern, nu a fost atins”, a declarat Vona. „Fidesz a castigat. A castigat din nou”, a recunoscut el intr-o conferinta de presa. „Imi prezint demisia. Maine dupa-masa, consiliul Jobbik va planifica viitoarele obiective. (…) Ne-ar fi placut ca prezenta mare la vot sa duca la un alt rezultat, dar asa a decis poporul”, a mai spus liderul nationalist.

Premierul Viktor Orban a obtinut al treilea mandat consecutiv: Fidesz va dispune de o majoritate de doua treimi, cu 133 de parlamentari din totalul de 199, potrivit estimarilor autoritatii electorale ungare. Formatiunea nationalista Jobbik va avea 26 de reprezentanti in viitorul parlament, iar socialistii doar 20.

Rezultatele anuntate de agentia de presa ungara MTI dupa numararea a 91,65% din voturi sunt urmatoarele: FIDESZ 48,64% (2.284.460 de voturi); Jobbik 19,69% (924.590 de voturi), Partidul Socialist Ungar 12,24% (574.918 de voturi); LMP 6,82% (320.491 de voturi); DK 5,52% (259.329 de voturi).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: