Diplomat de cariera, DEMIS pentru a PROTEJA oamenii PSD. Ponta: „Aveti grija la functionari”

news

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a decis eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, Brandusa Predescu, care si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii realizate de AGERPRES si oferite ministrului german de Externe, precizeaza, miercuri, un comunicat de presa al MAE.

„In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, in cursul zilei de ieri, eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu AGERPRES, problematica materialului in cauza. Purtatorul de cuvant al MAE si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei spre a fi oferita oaspetelui german”, sustine sursa citata.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului sau german „regretul profund” pentru faptul ca pe coperta brosurii pe care i-a inmanat-o, luni, a fost imprimata harta Frantei acoperita cu steagul Germaniei, in timp ce Agerpres, care a editat brosura, a cerut scuze MAE roman si german.

Ponta: „Cine a gresit cu brosura MAE sa plateasca”. Da vina pe functionari

Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului de Externe ca cine a gresit in cazul brosurii redactate cu steagul gresit al Germaniei trebuie sa plateasca, adaugand ca a observat ca erori apar si la „case mai mari”, legat de faptul ca MAE german l-a prezentat pe Rosen Plevneliev drept presedinte roman.

„Domnule ministru Aurescu, degeaba ati facut atatea lucruri bune pentru Romania in toti acesti ani. Inteleg ca ati gresit o harta. Eu vreau sa va urez mult succes in continuare si sa faceti lucruri bune pentru Romania. Cine a gresit, plateste. Inteleg ca se intampla si la case mai mari, am vazut ca domnul Plevneliev Rosen este presedintele Romaniei pe pagina oficiala a MAE german. Vreau sa va rog sa va vedeti de treaba in continuare si, daca cineva greseste, inteleg ca plateste„, i-a spus Ponta ministrului, in sedinta de guvern, zambind si sfatuindu-l sa aiba grija la functionari, mentioneaza Mediafax.

Cine este Brandusa Predescu

Brandusa Predescu este diplomat de cariera, lucrand din 1993 in cadrul MAE, unde a detinut mai multe functii in serviciul exterior, dar si in Centrala.

Intre 1997 si 1999 a fost prim colaborator al Ambasadei Romaniei la Viena, a detinut din 2000 functia de director al departamentului din MAE pentru Consiliul Europei si Drepturile Omului, in 2001-2002 a condus Directia SUA si Canada, intre 2002 si 2006 a fost prim colaborator al Ambasadei Romaniei la Berlin, intre 2006 si 2008 a revenit in Centrala unde a fost director pentru OSCE, Consiliul Europei si Drepturile Omului.

Intre 2008-2012 a detinut functia de consul general al Romaniei la Munchen, dupa care a fost coordonator national al Strategiei pentru Regiunea Dunarii.

Brandusa Predescu a absolvit cursurile Universitatii Bucuresti in anul 1989, Facultatea de limbi si literaturi straine, specializarea germana si engleza. Ulterior, a absolvit cursurile Academiei Diplomatice din Viena (1994-1995) si ale Colegiului National de Aparare (2007-2008).

Este vorbitor fluent al limbilor engleza, germana, franceza si olandeza.

Directorul Agerpres, fost sef al biroului de presa al PSD, nu pateste nimic

Pana acum nu s-a anuntat nicio sanctiune la Agerpres, institutia care a furnizat brosura gresit tiparita. Agerpres este condusa de doi oameni care au stranse legaturi cu PSD. Directorul general Alex Giboi a fost sef al biroului de presa al PSD, iar directorul general adjunct, Dan Cristian Durleci a fost consilier al deputatilor PSD si al europarlamentarului PSD Minodora Cliveti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: