„Democratia moare in gaze si bastoane!”. Piata Victoriei va fi iar plina in aceasta seara, moment de comemorare a violentelor

news

Grupul Rezistenta anunta un moment de comemorare, vineri seara, in Piata Victoriei a evenimentelor violente de acum o saptamana, cand peste 450 de oameni au fost raniti de interventia jandarmilor.

„Vineri 17 august se implineste o saptamana de la momentul in care, la protestul diasporei, am asistat stupefiati la atacul revoltator pe care fortele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetatenilor pasnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pietei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat ingrijiri medicale. Acestora li se adauga cei care au dezvoltat simptome ulterior si au cautat ajutor medical in zilele urmatoare.

Ne intalnim la ora 22:45 pentru a putea comemora in tacere momentul cand a inceput represiunea impotriva manifestantilor. Este nevoie sa fim cel putin 452 de persoane care sa purtam masti (chirurgicale sau pentru zugravit) si sa reamintim lumii ca democratia moare in Romania in gaze si bastoane.

Noi, cei 452 care ii vom reprezenta pe victimele asaltului din 10 august, alaturi de toti cei care vor veni in Piata Victoriei, vom protesta atat impotriva celor care au comandat violentele din acea noapte cat si impotriva reprezentantilor de varf ai coalitiei toxice PSD-ALDE, adevaratii coordonatori ai abuzurilor din acea noapte si ai batjocoririi democratiei din tara noastra”, se arata in mesajul postat de Rezistenta pe Facebook.

Parchetul General a anuntat joi ca, pana in prezent, au fost inregistrate 211 de plangeri penale si au fost audiate 92 de persoane.

Comentarii: