„Democratie” PSD. Deputata Laura Vicol ne cere sa publicam articole despre ea doar cu acordul ei. Ameninta cu procese daca nu stergem de urgenta toate articolele care o vizeaza

politica

Deputata PSD Laura Vicol Ciorba a transmis, miercuri seara, o notificare redactiei aktual24.ro prin care solicita imperios sa nu mai publicam articole despre activitatea ei si, mai mult decat atat, cere sa fie sterse toate articolele care o vizeaza.

Laura Vicol Ciorba, membra in cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, este avocat de profesie. In trecut, ea a aparat numerosi indivizi care ulterior au fost condamnati cu executare, precum liderii Clanului Sportivilor, interlopii Nutu si Sile Camataru, fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, sau Alina Bica.

Iata notificarea transmisa redactiei aktual24.ro:

Notificare

privind lipsa totala a acordului meu in ceea ce priveste difuzarea/postarea oricarui material de presa scrisa, de orice natura, ce constituie o atingere grava a vietii mele private, a reputatiei si/sau imaginii mele, asa cum este aceasta descrisa de art. 8 CEDO, art. 71 si urmatoarele din Noul Cod Civil.

Va informez ca in ziua de 29.09.2021 au fost aduse atingeri grave imaginii si reputatiei mele prin articolul publicat pe site-ul aktual24.ro de catre redactorul Victor Gheja, intitulat „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani si jumatate cu executare: „Laura esti viata mea/Fara tine nu pot sta”.

Citeste si: Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani si jumatate cu executare: „Laura esti viata mea/Fara tine nu pot sta”

Modul insistent si episodic cu care subiecte din viata mea privata sunt dezbatute intr-un mod tendentios de catre publicatia dumneavoastra creeaza sistematic un prejudiciu de imagine subsemnatei.

Potrivit dispozitiilor art. 74 lit. f) Cod Civil, constituie atingeri aduse vietii private difuzarea de stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viata intima, personala sau de familie fara acordul persoanei in cauza.

In consecinta, prezenta notificare nu constituie o forma de manifestare a dreptului la replica, pe care imi rezerv optiunea de a-l solicita in termen legal, ci exercitiul dreptului legal de a ma opune expres publicarii de materiale ce imi afecteaza viata privata, imaginea si reputatia.

Pentru aceste motive va adresez solicitarea ca, de la primirea prezentei, sa inlaturati cu maxima celeritate toate articolele/postarile referitoare la subsemnata si sa sistati abordarea subiectelor care privesc viata mea privata, afirmatiile tendentioase continute in respectivele articole producand prejudicii imaginii si reputatiei profesionale, influentand in mod negativ opinia publica.

In eventualitatea in care nu veti da curs prezentei notificari, imi rezerv dreptul de a ma adresa instantei judecatoresti competente pentru a obtine repararea tuturor prejudiciilor patrimoniale si nepatrimoniale pe care persoana juridica pe care o reprezentati le-a cauzat prin faptele ilicite constand in publicarea articolelor privind viata privata a subsemnatei.

Raspunsul aktual24.ro

Art. 30 din Constitutia Romania privind libertatea de exprimare prevede:

(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Mai mult despre:

Comentarii: