Demonstratii cu soimi si pasari de prada, concurs canin si ateliere pentru copii, la Muzeul Satului, in cadrul Zilelor Sf. Eustatiu, patronul vanatorilor romani

news

Prezentare si demonstratii cu soimi si pasari de prada, concurs canin, ateliere pentru copii, sectiune gastro cinegetica, prezentare de replici de arme, simulator de tir si trageri cu arcul sunt evenimentele pe care le propune in acest weekend, la Muzeul Satului, Federatia Asociatiilor Vanatoresti in cadrul Zilelor Sf. Eustatiu – patronul vanatorilor romani.

Accesul la eveniment este deschis tuturor doritorilor, singura taxa care trebuie achitata fiind biletul de intrare care se plateste la intrarea in Muzeul Satului, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a organizatorilor.

Manifestarea ”Zilele Sf. Eustatiu-patronul vanatorilor romani” are loc in 17-18 septembrie la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”, din Bucuresti, si este organizata de catre Federatia Asociatiilor Vanatoresti si Parohia Iancu-Vechi Matasari, pastratoarea moastelor Sf. Mare Mucenic Eustatiu.

Evenimentul va avea mai multe sectiuni:

  • o sectiune de expozitie de trofee vanatoresti Expo Cinegetica
  • o sectiune dedicata copiilor numita Junior Cinegetica
  • o sectiune de gastronomie vanatoreasca si lansare de condimente vanatoresti Gastro Cinegetica
  • un concurs canin dedicat raselor de interes ciengetic Canis Cinegtica
  • prezentare de pasari de prada Avis Cinegetica
  • prezentare de masini de teren Auto Cingetica.

In cadrul evenimentului vor fi sustinute 2 conferinte privitoare la rolul vanatorii in contextul evolutiei umanitatii si va fi lansat un volum de proza cinegetica.

In afara sectiunilor va mai exista un simulator de tir, trageri cu arcul la tinta, prezentarea de replici de arme (Airsoft), prezentarea de cutite de vanatoare, sculptori in os precum si alte exponate sau activitati de interes cinegetic.

In cadrul evenimentului la Biserica Telea din cadrul Muzeului Satului (Satul Nou) va avea loc si slujba Vecerniei si a binecuvantarii vanatorilor, a cainilor si pasarilor. Cu aceasta ocazie moastele Sf. Mare Mucenic Eustatiu vor fi aduse la Muzeul Satului, spre inchinare.

Partenerii ai evenimentului sunt: Romsilva, Fuchs Condimente, Farmavet, Bilancia, Cofetariile Nedelya, Zimbiria, Casa Isarescu, news.ro, publive.ro, Asociatia Chinologica Romana, Asociatia Armelor, Asociatia pentru soimarit si protectia pasarilor de prada ”Accipiter”, Asociatia Terra Sebus Archery.
———
Federatia Asociatiilor Vanatoresti este o structura federativa, infiintata in 2020, care reuneste peste 50 de asociatii de vanatoare din intreaga tara, totalizand un numar de peste 15.000 de vanatori si care are drept obiectiv apararea drepturilor si intereselor vanatorilor, dar in egala masura sprijinirea conservarii habitatului natural salbatic.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: