Demontarea unui „JEG marca Ponta”. Cum a inventat PSD un scandal forestier cu Iohannis

news

Jurnalistul Catalin Prisacariu demonteaza manipularea pusa la cale de PSD prin care Klaus Iohannis era facut partas la jefuirea padurilor Romaniei.

„Ma uit cu atentie la dezvoltarea unei manipulari ordinare puse la cale de Victoras Ponta de citeva saptamini, manipulare care s-ar putea rezuma la teza “Iohannis protejeaza mafia defrisarilor ilegale” (teza aparuta dupa respingerea Codului Silvic de catre presedinte).

Nu mi-ar fi atras atentia “subiectul” (in care nu au fost aduse probe, cel putin pina in acest moment) daca nu as fi observat o campanie mediatica foarte bine pusa la punct. Mai intii, a aparut o scrisoare a celei ramase in istorie drept “fa, Doina”, care sugera ca Iohannis are un blat cu compania Schweighofer (aici). Pasul doi: acuzele au fost preluate cu entuziasm de detasatul in interes de serviciu Striblea, zile la rind. Faza a treia a constat intr-un atac concertat de partid si de stat: intr-o declaratie de presa PSD, prin papusica montata de Ponta in pozitia de purtator de cuvint al partidului, se arata ca “vreau (adica Podasca vrea – n.m.) sa cred ca respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului” (sursa); in aceeasi zi in care Podasca a spus poezia lui Ponta, pelerista ministra a Mediului a zis una profunda: “Asupra presedintelui Iohannis planeaza o suspiciune ca nu e de partea romanilor” (sursa).

Vasazica, Iohannis nu numai ca e corupt (PSD stie si o sugereaza si prin trompetica de partid, si prin “fa, Doina”, si printr-un ministru al lui Ponta dar si prin trompetoiul detasat in interes de serviciu), dar e si virf de lance strain si reprezinta agenturili care vor sa le faca rau romanilor (teza expusa si in campania prezidentiala, de altfel).

Cum ziceam mai sus, nici una din acuzatiile astea nu au probe in sustinerea lor, ci doar insinuari, aluzii, capete de informatii, contextualizari penibile etc. Ok, daca sint probe, daca Iohannis a beneficiat de vreun sprijin din partea Schweighofer, daca are prieteni acolo care-l influenteaza (si poate fi dovedit obiectiv acest lucru), atunci Iohannis este intr-un conflict clar de interese si trebuie sa raspunda (inclusiv public) pentru asta.

Pina atunci, insa, constat ca sintem luati de idioti rau de tot: nu numai ca Iohannis nu administreaza nimic din padurile patriei (cum Guvernul o face, direct, prin Ministerul Mediului si prin Romsilva) si, oricum, e presedinte de vreo cinci luni, dar taman socrul premierului este inca cercetat intr-un dosar de retrocedari forestiere cu prejudiciu (zice DNA) de citeva sute de milioane de euro! Mai mult, tata socru, Ilie Sarbu, e implicat in dosar impreuna cu seful Romsilva, pesedistul Adam Craciunescu, pe care (spun procurorii) l-ar fi admonestat pentru a-i satisface interesele penale lui Hrebenciuc (sursa)!

Asadar: pe de o parte, familia mafiota Ponta – Sarbu (Sarbu cercetat de DNA pentru implicarea intr-un dosar de urias furt de paduri), pe de alta un presedinte usor abulic, necomunicativ si usor confuz, dar nu hot. Iar Ponta aproape reuseste sa impuna in spatiul public mesajul ca Iohannis fura paduri.

Dar nu ma surprinde ca Ponta incearca manipularea asta jegoasa si  ridicola, ma surprinde ca la unii prinde”, a scris Prisacariu pe blogul sau.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: