Denise Rifai anunta ca PSD va da teapa: „Motiunea de cenzura NU va trece. PSD va juca destept”

politica

Denise Rifai, realizatoare a unei emisiuni politice la Kanal D, sustine ca PSD nu va vota de fapt in favoarea motiunii de cenzura. „PSD va juca destept pentru ca au interesul sa castige tot in 2024!”, sustine Rifai.

„Relax. Motiunea de cenzura NU va trece. Romania are Premier si PNL are Presedinte!

Niciun partid politic Responsabil nu va arunca Romania in haos in acest context pandemic marcat si de aceasta sarabanda a scumpirilor! In plus, PSD nu are niciun motiv sa isi doreasca sa intre la guvernare acum! PSD are interesul sa castige alegerile in 2024! Daca ar intra la guvernare pana atunci, vor pierde alegerile.

PSD va juca destept pentru ca au interesul sa castige tot in 2024!”, a anuntat Rifai pe Facebook.

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat ca de martea viitoare Guvernul Citu „pleaca acasa”, daca AUR si USR se vor tine de cuvant si vor vota motiunea de cenzura depusa de social-democrati.

„De marti vom sti un lucru sigur, faptul ca acest Guvern pleaca acasa. Noi putem sa asiguram un singur lucru, ca 157 de parlamentari, deputati si senatori PSD, vor vota aceasta motiune de cenzura. Daca si ceilalti se vor tine de cuvant, atunci avem aceasta siguranta ca de marti acest guvern iresponsabil pleaca acasa. (…) Pana atunci, USR mai are un Congres. Eu am tot timpul un semn de intrebare in ceea ce priveste USR. Eu nu pot sa raspund in ceea ce-i priveste pe dansii, pot sa raspund in ceea ce priveste PSD. PSD a depus o motiune legala, necontestata de nimeni, fata de precedenta motiune. M-as bucura sa se tina de cuvant si cei de la AUR si cei de la USR astfel incat acest guvern sa plece acasa”, a afirmat, marti, Grindeanu, la Parlament, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului care au stabilit ca motiunea de cenzura a PSD va fi dezbatuta si votata saptamana viitoare.

Intrebat ce se intampla dupa ziua de marti, Grindeanu a spus: „Eu sper ca intr-un final sa realizeze si presedintele Romanei care este rolul dat de Constitutie. Suntem intr-o criza politica de vrei 3-4 saptamani si in loc de preocuparile pe care am vazut ca le are – golf, Congres PNL- cred ca trebuie sa-si intre in rolul de mediator. Guvernul pica marti, in mod normal pasii constitutionali sunt ca presedintele Romaniei sa cheme la consultari partidele parlamentare”.

El a precizat ca, in acest caz, PSD se va duce la consultari cu mandatul de organizare de alegeri anticipate.

Grindeanu a mai spus ca PSD nu este dispus sa sustina un guvern minoritar PNL si UDMR.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis marti ca motiunea de cenzura depusa de PSD sa fie citita, joi, de la ora 14,00, in plenul reunit, urmand sa fie dezbatuta si votata martea viitoare, de la ora 12,00.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: