Denuntul unui tanar roman: „Am participat la un concurs de fonduri europene si totul a fost pe pile si spagi”

news

Un tanar roman a tinut sa relateze pe cel mai popular forum online in limba romana, Reddit Romania, ce experienta dezamagitoare a avut atunci cand a incercat sa castige un concurs de fonduri europene. „Totul a fost pe pile si spagi”, spune tanarul, descriind in detaliu ce s-a intamplat.

„Salut, vreau sa povestesc ce mi s-a intamplat in urma cu ceva timp cand am incercat sa aplic pentru un proiect cu fonduri europene organizat de un administrator de grant. Pe scurt era vorba de niste fonduri de 40.000 euro pentru persoanele care nu erau angajati sau studenti. Faceai un curs, un plan de afaceri si participai la un concurs. Suna destul de simplu insa in realitate cred ca nu a fost absolut nimic facut corect si totul a fost o manevra ca fondurile sa se dea la anumite persoane.

O lista frumoasa cu nereguli:

-La curs au participat persoane care nu erau eligibile pentru ca firma care organiza cursurile sa isi atinga targetul probabil, cursurile s-au tinut doar de cateva ori si ni s-a spus ca daca o sa fim sunati de vreo entitate sa spunem ca am facut 160 de ore de cursuri, toata lumea a primit raspunsurile pentru examenul final si probabil “expertii” care trebuiau sa tina cursurile au fost platiti pentru toate orele.

-Ni s-a spus ca in planurile de afaceri sa punem o suma de vreo 4.000 de euro pentru marketing ca probabil sa decontam banii aia prin vreo firma de a lor sa isi traga si ei ceva pe dreapta.

-Planurile care au castigat si care au fost facute de cineva din interiorul firmei care e administrator de grant au fost atat de varza facute ca au trebuit sa reorganizeze concursul de 4 ori ca nu se incadrau nici cu datele, erau si planurile foarte asemanatoare intre ele, iar restul care si-au facut planurile singuri au ramas pe dinafara pentru ca da. Stiu asta pentru ca din greseala au fost leak-uite toate planurile de afaceri si datele cand au fost incarcate (alea castigatoare sunt toate incarcate succesiv la diferente de 10 minute)

-In mod normal concursul avea mai multe etape in care puteai sa depui contestatie etc, ei nici nu s-au mai sinchisit sa posteze rezultatele intermediare ca erau castigatoare doar planurile alora care au dat bani probabil sau.

-Platforma de concurs a fost atat de prost facuta incat poti sa vezi toate fisierele incarcate de ceilalti participanti daca stii sa intri in sitemap.

-Planurile castigatoare au toate trecut la marketing aceleasi sume (aia vreo 4.000 de euro) si nu au aboslut nici o oferta cu care sa justifice cheltuielile alea, am vazut ca avea un tip in buget “Aplicatie soft” 20.000 euro si espressor 2.000 euro. Pe asta se duc fondurile europene.

Daca stau sa imi aduc aminte mai gasesc multe nereguli. Am cateva dovezi clare despre neregulile astea pe care le-au facut insa nu am inregistrari cu persoanele alea care pretindeau bani pentru proiecte sau alte chestii, exista in schimb multi martori care pot confirma tot ce am zis mai sus.

As vrea sa stiu daca merita sa imi pierd timpul sa le fac o plangere pe undeva si unde anume as putea sa fac asta sa ma si bage cineva in seama, nu doar sa scriu un pomelnic si sa fie uitat pe undeva intr-un sertar.

In incheiere as vrea sa spun ca daca cineva de la firma cu proiectul vede postul asta sa imi pastreze planul de afaceri depus in concurs bine de tot sa aveti si voi model de un plan facut calumea ca ale voastre sunt varza, nu stiu cum va puteti numi consultanti cu mizeriile alea de planuri”, a transmis tanarul pe Reddit Romania.

Reddit Romania are peste peste 460.000 de utilizatori iar regulile site-ului impun ca acestia sa posteze anonim.

Unii utilizatori i-au atras atentia ca ar trebui sa sesizeze Parchetul European.

„Kovesi are acolo probleme de miliarde de euro… astea-s mizilicuri, se intampla peste tot din pacate”, a raspuns un alt utilizator.

„Daca nu faci plangere esti partas. Te rog fa ceva acum ca poti sa demonstrezi poate se schimba situatia”, a transmis un alt utilizator.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: