Denunturile lui Buzatu au avut efect, baronul scapa de gratii si este trimis in arest la domiciliu

actualitate

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea in arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mita, aflat pana acum in arest la Penitenciarul Vaslui.

„In temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedura penala, inlocuieste masura arestului preventiv dispus prin Incheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronuntata in dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu masura arestului la domiciliu. In baza art. 221 alin. (1) Cod procedura penala, impune inculpatului obligatia de a nu parasi imobilul din sat Zapodeni, com. Zapodeni, jud.Vaslui, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza”, se arata in decizia instantei.

Dumitru Buzatu are obligatia de a se prezenta in fata judecatorului de camera preliminara ori de cate ori este chemat si sa nu ia legatura cu expertul Radu Judele precum si cu o serie de martori.

In cursul saptamanii trecute, avocatul Kristian Winzer, care il reprezinta pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iasi ca martor denuntator intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie.

Aparatorul lui Buzatu a subliniat ca denuntul clientului sau nu vizeaza pretinse infractiuni de coruptie sau asimilate faptelor de coruptie din Consiliul Judetean Vaslui, din anumite institutii aflate in subordinea acestuia sau din cadrul organizatiei judetene sau centrale a PSD, asa cum s-a prezentat in spatiul public, ci doar o infractiune impotriva intereselor financiare ale UE, savarsita exclusiv de catre o entitate privata si de catre reprezentantii in drept si in fapt ai acesteia.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mita, insa acesta a contestat solutia. Ulterior, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins contestatia depusa de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie cand primea 1,25 milioane de lei drept mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii au fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii acestuia, dupa ce fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui i-ar fi primit intr-un restaurant.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: