Deodorante pe autobuzele din Franta din cauza ROMILOR: „Este o adevarata INFECTIE”

news

Orasul Montpellier si compania de transport TaM se afla in centrul unui scandal pentru discriminarea romilor, dupa ce un delegat sindical a afirmat intr-un interviu ca „romii din autobuzele de pe linia 9 constituie un pericol sanitar”, relateaza postul francez RTL in pagina electronica.

Potrivit postului, declaratia discriminatorie a delegatului Dominique Grenier, de la Sindicatul Forta Muncitoreasca (FO) din cadrul companiei de transport a aglomeratiei urbane, a provocat indignarea tuturor, inclusiv a sindicatelor. De asemenea, compania a luat unele masuri in urma declaratiei, precizeaza RTL.

„Este o adevarata infectie”, a declarat Dominique Grenier pe 2 aprilie pentru La Gazette de Montpellier, referindu-se la mirosul provocat de romi pe linia autobuzului 9. ca solutie, reprezentantul FO propunea introducerea unor linii speciale pentru transportarea romilor de la o tabara din Gramont, un cartier din nordul orasului, si pana la Odysseum, o zona comerciala de unde pleaca alte mijloace de transport in comun catre centru.

Propunerea a fost denuntata de catre Confederatia Generala a Muncii (CGT) din cadrul TaM, intr-un mesaj postat pe Facebook. „Nu sunt niste leprosi. Sunt supravegheati sanitar! Sa luptam impotriva saraciei, nu a saracilor”, afirma organizatia. Sindicatul Sud a catalogat la randul sau afrmatiile ca „rasiste si discriminatorii”. Contactata de ziarul Le Monde, conducerea TaM a afirmat, prin directorul general Jean-Luc Frizot, ca „aceasta problematica intre soferi si populatiile de romi este veche si foarte dificil de rezolvat”.

Directorul a precizat ca soferilor le-au fost distribuite deodorante si ca autobuzele respective au fost inlocuite cu altele, pentru a fi curatate. In afara acestora, nu au fost fost avute in vedere alte masuri „cu caracter discriminatoriu mentionate in afirmatiile unor organizatii sindicale”, a dat asigurari Frizot, citat de Mediafax.

Sindicatul FO a catalogat ca „nefericite” afirmatiile lui Granier, de care s-a delimitat. „FO nu a cerut niciodata crearea unei navete speciale pentru romi”, subliniaza sindicatul, aruncand, la randul sau, vina asupra conducerii, despre care afirma ca ar fi propus subcontractarea unei navete in cadrul Comitetului pentru igiena, securitate si conditii de munca. FO denunta „afirmatiile conducerii (drept) mincinoase si incalificabile”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: