Departamentul de Stat al SUA nu-i scapa din ochi pe borfasii de la Bucuresti. Pozitie transanta privind amnistia si gratierea

politica

Noul asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA, responsabil cu afaceri europene,¬†Matthew Boyse, a declarat marti la Bucuresti ca Departamentul de Stat urmareste cu „atentie” ce se intampla la Bucuresti in privinta legislatiei legata de justitie.

„Suntem atenti la tot ce se intampla!”, a declarat Boyse intr-o conferinta de presa, citat de ziare.com.

Boyse a precizat ca a discutat cu autoritatile de la Bucuresti despre problemele legate de coruptie si despre statul de drept. „Aceste discutii au loc in mod frecvent si suntem atenti la tot ce se intampla si la evenimentele care au loc”, a spus Boyse.

In ce priveste posibilitatea ca Guvernul Romaniei sa emita o ordonanta de amnistie si gratiere, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a spus ca „spera ca Romania sa ramana atasata de valorile Uniunii Europene si sa continue pe calea corecta”.

De asemenea, diplomatul american a subliniat ca e „ingrijorat” de incercarile repetate ale majoritatii parlamentare de a modifica sistemul de justitie din Romania in interesul celor aflati la putere.

Boyse este inlocuitorul lui Brian Hoyt Yee, care a demisionat in ianuarie 2018.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: