Departamentul de Stat, avertisment de gradul 4 pentru americani: „Nu calatoriti in Afganistan din cauza tulburarilor civile, a conflictelor armate, a criminalitatii, a terorismului, a rapirilor si a COVID-19”

externe

Departamentul de Stat al SUA a emis, pe 31 decembrie, imediat dupa plecarea ultimului soldat SUA din Afganinstan, un avertisment de nivel 4 in care ii avertizeaza pe americani sa nu calatoreasca in aceasta tara.

„Nu calatoriti in Afganistan din cauza tulburarilor civile, a conflictelor armate, a criminalitatii, a terorismului, a rapirilor si a COVID-19.

Calatoriile in toate zonele din Afganistan sunt nesigure. Departamentul de Stat apreciaza ca riscul de rapire sau de violenta impotriva cetatenilor americani in Afganistan este ridicat.

Ambasada SUA din Kabul si-a suspendat operatiunile la 31 august 2021. In timp ce guvernul SUA si-a retras personalul din Kabul, vom continua sa acordam asistenta cetatenilor americani si familiilor acestora din Afganistan din Doha, Qatar”, a anuntat Departamentul de Stat.

Ambasada Statelor Unite la Kabul si-a suspendat activitatea incepand de marti, potrivit unui anunt postat pe site-ul misiunii diplomatice americane din capitala afgana, informeaza Reuters.

”Desi guvernul Statelor Unite si-a retras personalul de la Kabul, noi vom continua sa ajutam de la Doha, Qatar, cetatenii americani si familiile lor din Afganistan”, indica anuntul citat.

SUA si-au incheiat luni retragerea tuturor fortelor sale desfasurate in Afganistan, punand astfel capat unei prezente de 20 de ani pe teritoriul afgan.

La cateva ore dupa plecarea ultimilor soldati americani din Afganistan, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat ca SUA „vor lucra” cu talibanii daca acestia „isi vor respecta angajamentele”.

„Fiecare etapa pe care o vom urma nu se va baza pe ceea ce spune guvernul taliban, ci pe ceea ce face pentru a-si respecta angajamentele”, a spus Blinken, care a precizat ca noii lideri de la Kabul vor trebui sa demonstreze ca merita sa solicite legitimitate si sprijin din partea comunitatii internationale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: