Deputat batut in Piata Victoriei: „Demisia, Carmen Dan. Ati adus jandarmi din 5 judete inarmati cu munitie de razboi”

politica

Vicepresedintele PMP Doru Coliu a solicitat, luni, demisia de urgenta a ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzand-o pe aceasta ca a comandat actiunile represive si violente la protestele din 10 august, fapt pentru care se afla „sub incidenta Codului Penal”. Coliu a fost si el batut in Piata Victoriei de catre jandarmi.

„Conferinta de presa sustinuta de Ministrul de Interne Carmen Dan ma pune in situatia de a cere raspicat demisia de urgenta din inalta functie de stat. Cu un tupeu specific regimurilor totalitare, Carmen Dan anunta cu emfaza constituirea unei comisii de ancheta la nivel ministerial. Stimata doamna, cum probabil stiti, exista o clara incompatibilitate intre prezenta dumneavoastra activa la reprimarea mitingului din 10 august si intentia de a coordona activitatea acestei comisii! Ati comandat actiunile represive, de o violenta iesita din comun, iar acum doriti sa va erijati in judecator. Raportati-i prietenului dumneavoastra Liviu Dragnea ca este timpul sa va gaseasca inlocuitor, dumneavoastra va aflati sub incidenta Codului Penal!”, a transmis vicepresedintele PMP, Doru Coliu, intr-un comunicat de presa.

Liderul organizatiei PMP Diaspora, Doru Petrisor Coliu, mai spune ca, prin prezentarea raportului „mincinos”, Carmen Dan a demonstrat nu doar incompetenta, cat si cinism.

„Raportul mincinos de 90 de pagini prezentat in aceste zile demonstreaza ca pe langa incompetenta suferiti si de un evoluat spirit de eludare a adevarului! Culmea cinismului, ati atins-o doamna, in momentul in care ati afirmat ca miile de persoane participante la manifestatie, care au avut de suportat cruzimea jandarmilor, se fac vinovate de nedelimitarea de asa-zisii protestatari violenti. Presa straina aflata la fata locului a fost unanima in a condamna bestialitatea cu care jandarmii au actionat, iar dumneavoastra, sfidand cele mai elementare reguli ale bunului simt, continuati sa mintiti cu nonsalanta! Nu poate fi trecuta cu vederea minciuna prin care ati dorit sa oferiti un cadru legal actiunii de reprimare in forta afimand ca un procuror militar a supervizat actiunile din Piata Victoriei, afirmatie infirmata de Parchetul Militar. Desi mintiti cu nerusinare ca nu v-ati asteptat la violente, ati adus jandarmi din 5 (cinci) judete inarmati cu munitie de razboi. Va rugam sa ne raspundeti cine a informat jandarmeria ca va fi lovitura de stat”, a completat Coliu.

Acesta o mai acuza pe Carmen Dan ca a mintit atunci cand a sustinut ca nu a primit informatii de la serviciile secrete ca vor fi violente la mitingul de vinerea trecuta din Piata Victoriei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: