Deputat fost PNL: „Iti vine sa urli, iti vine sa lovesti. Iti vezi fostii colegi ranjind, iti este ciuda ca pe unii i-ai primit in casa, i-ai crezut prietenii tai”

politica

Deputatul Alexandru Kocsis, care zilele trecute a demisionat din PNL, isi manifesta patimas revolta fata de votul pe care parlamentarii PNL l-au dat alaturi de cei ai PSD in favoarea unui guvern care include pesedisti.

„Guvernul PSD-PNL a fost investit cu 318 voturi ‘pentru’ si a marcat o noua o zi rusinoasa pentru PNL.
Nu am scris nimic dupa ce mi-am dat demisia din Partidul National Liberal pentru ca doare.

Iti vine sa urli, ȋti vine sa lovesti, ȋti vine sa pedepsesti si te simti neputincios. Iti vezi fostii colegi ranjind, ȋi vezi mintindu-i pe altii, mintindu-se pe ei, scotand ȋn fata interesul Romaniei ca sa justifice aceasta mizerie si ȋti este ciuda ca ai stat langa ei. Iti este ciuda ca pe unii i-ai primit ȋn casa, i-ai crezut prietenii tai, camarazii tai ȋn politica, despre care credeai ca gandesc ca tine si ȋmpartasesc valori si idealuri asemanatoare cu ale tale.

Te gandesti: ‘Au fost asa mereu si nu am vazut eu sau au ajuns asa? Si daca au ajuns asa, cum s-a ȋntamplat asta? Oare as putea ajunge si eu la fel ca ei? Oare as putea sa devin la fel de ipocrit? Oare de ce ar fi nevoie ca sa terfelesc ȋn picioare tot ceea ce promovam cu nici un an ȋn urma? Oare cum te poti degrada atat de tare atat de repede?

Florin Cȋtu. Chiar l-am crezut pe individul asta care, prin strigate isterice, le spunea liberalilor ca ‘a negocia cu PSD inseamna a negocia impotriva poporului roman’. Tocmai a negociat el un guvern cu PSD despre care spune si ca ar trebui sa reziste vreme de 7 ani.

Florin Roman, striga anul trecuta de la tribuna Parlamentului ca ‘ciuma rosie trebuie extirpata’. Acum, este ministru alaturi de Grindeanu, cel care a aprobat Ordonanta 13!

Robert Sighiartau, tanara speranta a PNL-ului, care spunea ȋn 2019 ca ‘opt ani, PSD nu mai pupa guvernarea. Ii vom starpi!’, asa vorbea Sighiartau. Astazi ȋi voteaza cu nonsalanta pe Grindeanu si Firea ca ministri si pe Ciolacu ca presedinte al Camerei Deputatilor.

Klaus Iohannis care spunea ca ‘PSD este motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult si mai bine’, Klaus Iohannis care spunea ca ‘PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor’, Klaus Iohannis care spunea ca cea mai mare realizare a mandatului sau a fost ‘ȋnlocuirea puterii pesediste cu o putere pentru romani, care este sublimata in Guvernul Orban’, acest Klaus Iohannis s-a transformat astazi ȋn patronul acestei coalitii monstruoase.

PNL a avut aproape totul, ȋncrederea, voturile, majoritatea de dreapta dupa care am tanjit atat de mult si banii europeni despre care am vorbit toata campania – ‘Dezvoltam Romania cu bani europeni’. Si ce a facut PNL? Si-a batut joc. O bataie de joc pe care ȋmi este greu sa o ȋnteleg si nu cred ca as putea sa o ȋnteleg nici daca as sta 100 de ani ȋn Parlament”, a transmis Kocsis.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca prin investirea noului Guvern criza politica s-a incheiat, insa celelalte crize nu s-au terminat si nici problemele nu au disparut, motiv pentru care este nevoie de un Executiv solid.

„Va felicit! Criza politica s-a terminat, dar celelalte crize nu si nici problemele nu au disparut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetica nu s-a terminat, capata doar noi forme, bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregatit si votat, oamenii asteapta plata salariilor si a pensiilor la timp si multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistenta in Parlament si acum exista acest Guvern”, a transmis seful statului, ceremonia de la Palatul Cotroceni in cadrul careia membrii Guvernului Nicolae Ciuca au depus juramantul de investitura.

Iohannis a subliniat ca toata lumea asteapta masuri consistente din partea Executivului.

„Nu numai probleme ne asteapta si va asteapta, sunt multe oportunitati: Planul National de Redresare si Rezilienta se cere implementat, sunt foarte multi bani aici care trebuie investiti in beneficiul romanilor. Toata lumea asteapta masuri consistente pentru a garanta o crestere economica, pentru a creste salariile, pentru a creste pensiile, toata lumea se asteapta la investitii, autostrazi, drumuri, spitale, scoli si multe altele si pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunitati este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijina pe o larga majoritate in Parlamentul Romaniei. Acum avem acest Guvern”, a afirmat presedintele.

Mai mult despre:

Comentarii: