Deputat PSD, despre ce va contine OUG de amnistie si gratiere: „Toate faptele de coruptie. Nu mai discutam”

politica

Ordonanta de Urgenta pe aministie si gratiere trebuie pusa in practica urgent de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si trebuie sa vizeze si faptele de coruptie, sustine deputatul PSD Catalin Radulescu. „Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat”, a afirmat Radulescu.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, luni, ca se discuta prea mult despre Ordonanta pe amnistie si gratiere.

„Eu cred ca discutam prea mult timp acest lucru. Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat. Asa cum am spus de multe ori, trebuia dat de mult. Dar vom vedea cand se va alege acest moment de catre ministrul Justitiei si de catre Guvernul Romaniei. Domnul Tudorel Toader trebuie sa puna in practica acest lucru pentru ca el, dupa cum stiti, la Consiliul National, i s-a cerut expres de catre toata lumea ca sa puna in practica si sa vina cu o ordonanta de Guvern, cu un text de ordonanta cat de urgent posibil”, a declarat Catalin Radulescu, citat de Mediafax.

Intrebat daca in Ordonanta privind amnistia si gratierea ar trebui sa fie incluse si faptele de coruptie, el a raspuns afirmativ.

„Eu cred ca ordonanta asta trebuie sa amnistieze. Asta e foarte clar ca asta vreti sa auziti de la mine – toate faptele, mai putin faptele care tin de chestiuni legate de violenta, de proxenetism, de violuri, de omoruri. Tot ceea ce este impotriva intimitatii persoanei, terorism. (…) Si faptele de coruptie (sa fie incluse in ordonanta – n.r.)” a adaugat deputatul PSD.

„Trebuia data (amnistia si gratierea – n.r.) anul acesta, pentru ca este anul Centenarului si am vorbit cu deputati straini, ieri am vorbit cu deputati italieni care au spus ca in Italia s-a dat din cinci in cinci ani prin OUG, nu prin Parlament. In mod normal, daca in toate tarile un act de clementa este dat prin bunatatea statului fata de oamenii care au gresit si recunosc sau fata de cei care poate nu au gresit si sunt nevinovati, eu cred ca discutam prea mult acest lucru, eu cred ca acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat”, a mai spus el.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: